- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Kijev začuđen: Nemamo saznanja o ruskim trupama kod naših granica, zašto američki mediji pišu o tome?

© AFP 2023 / SERGEY BOBOKUkrajinski graničari na rusko-ukrajinskoj granici
Ukrajinski graničari na rusko-ukrajinskoj granici - Sputnik Srbija, 1920, 07.11.2021
Pratite nas
Kancelarija ukrajinskog lidera ne raspolaže informacijama o grupisanju trupa u blizini granica Ukrajina, izjavio je portparol predsednika Sergej Nikiforov.
Prema njegovim rečima, predsednik Vladimir Zelenski je održao sastanak koji je uglavnom bio posvećen situaciji sa širenjem virusa korona, ali je razgovarano i o bezbednosnim pitanjima.
Glavnokomandujući Oružanih snaga Ukraine nije pričao ni o čemu što bi trebalo da bude na neki način alarmantno, napomenuo je porptarol za televiziju „Dom“.
„Ostaje otvoreno pitanje zbog čega američki mediji šire takve informacije i da li su one istinite“, dodao je i naglasio da kancelarija predsednika trenutno nema nikakve potvrdne informacije o tome.
S tim u vezi, podsetio je da je medijske navode već komentarisalo Ministarstvo odbrane Ukrajine.
„Koliko znam, ukrajinski vojni resor naziva takve navode elementom psihološkog ili propagandnog pritiska. Ministarstvo ne potvrđuje koncentraciju snaga kod ukrajinskih granica veću od normalnog nivoa“, ponovio je Nikiforov.
Američki mediji u poslednje vreme izražavaju zabrinutost zbog navodnog povećanja „agresivnih dejstava“ Rusije na granici sa Ukrajinom. Sa svoje strane, portparol predsednika Rusije Dmitrij Peskov rekao je da Rusija premešta trupe u okviru svoje teritorije i po svom nahođenju. Prema njegovim rečima, to nikoga ne ugrožava i nikoga ne treba da brine.
Pentagon - Sputnik Srbija, 1920, 03.11.2021
RUSIJA
Pentagon: Nema nikakve naročito agresivne vojne aktivnosti Rusije kod granice sa Ukrajinom
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala