- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Pentagon: Nema nikakve naročito agresivne vojne aktivnosti Rusije kod granice sa Ukrajinom

Pentagon - Sputnik Srbija, 1920, 03.11.2021
Pratite nas
Američke vlasti ne primećuju nikakvu posebno agresivnu vojnu aktivnost Rusije u blizini granice sa Ukrajinom, izjavio je predsedavajući načelnika štabova američke vojske general Mark Mili na Bezbednosnom forumu u Aspenu.
„Bilo je mnogo saopštenja na tu temu u medijima raznih zemalja, kao što su Ukrajina, Poljska i druge države koje se graniče sa Rusijom. To je došlo do zapadnih medija. Ono što mi vidimo je značajan broj vojnih premeštanja sa ruske stranice na granici sa Ukrajinom. U suštini, ništa otvoreno agresivno“, ocenio je američki general.
Prema njegovim rečima, Rusija svake godine izvodi vežbe koje se nazivaju 'Zapad'.
„U aprilu je Ruska Federacija izvela velike vežbe. Šta to znači? Ne znamo, za sada je isuviše rano govoriti. Nastavljamo da pratimo koristeći sve naše mogućnosti za to“, dodao je on.
Podsetimo, američki list "Politiko" objavio je ranije satelitske snimke koji, po njihovim tvrdnjama, potvrđuju da Rusija navodno grupiše snage i vojnu tehniku na granici sa Ukrajinom. Istovremeno, u članku se napominje da su snimci koji, navodno, pokazuju da Rusija nagomilava tenkove, samohodno oruđe i vojni arsenal nastali u području grada Jeljnja koji se nalazi u Smolenskoj oblasti (na granici sa Belorusijom, a ne sa Ukrajinom).
List „Vašington post“ javio je 30. oktobra da američki i evropski zvaničnici izražavaju zabrinutost jer, navodno, prate prebacivanje dela ruskih snaga ka granici sa Ukrajinom. U članku se navodi da su zapadne zemlje posebno počele da primećuju ovo premeštanje poslednjih nedelja nakon što je Rusija sredinom septembra završila velike vojne vežbe sa Belorusijom „Zapad 2021“.
Međutim, Ministarstvo odbrane Ukrajine demantovalo je u ponedeljak medijske navode o povećavanju grupa Oružanih snaga Rusije u blizini ukrajinske granice nakon završetka pomenutih rusko-beloruskih vežbi.
Moskovski Kremlj - Sputnik Srbija, 1920, 02.11.2021
RUSIJA
Kremlj poručuje Zapadu: Pomeranje vojske po teritoriji Rusije je isključivo naša stvar
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala