- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Kremlj poručuje Zapadu: Pomeranje vojske po teritoriji Rusije je isključivo naša stvar

© Sputnik / Ilья Pitalev / Uđi u bazu fotografijaMoskovski Kremlj
Moskovski Kremlj - Sputnik Srbija, 1920, 02.11.2021
Pratite nas
Premeštanje vojne tehnike i trupa po teritoriji naše zemlje je isključivo unutrašnja stvar Rusije koja nikome ne preti, ali u kontekstu agresivnih akcija NATO-a preduzima mere za svoju bezbednost, rekao je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.
Upitan da prokomentariše članak lista „Politiko“ u kome su objavljeni satelitski snimci navodnog raspoređivanja ruske vojne tehnike i vojnika „na granici sa Ukrajinom“ - u Smolenskoj oblasti koja inače ne graniči sa Ukrajinom, Peskov je istakao da „kvalitet tih vesti nije vredan komentara i generalno na njih ne treba obraćati nikakvu pažnju, jer tamo govore o granici sa Ukrajinom, a pokazuju granicu sa Belorusijom i slično“.
„Premeštanje naše vojne tehnike ili vojnih trupa po teritoriji Rusije je isključivo naša stvar“, poručio je Peskov.
Istovremeno je podsetio da Rusija nikada nikome nije pretila, ne preti i ne predstavlja opasnost za bilo koga.
„Ali Rusija je zemlja koja je u svetlu prilično agresivnih ekspanzionističkih tendencija, posebno NATO-a i pojedinih drugih zemalja, uvek preduzimala i u budućnosti će preduzimati mere za osiguravanje svoje bezbednosti“, istakao je portparol Kremlja.
Podsetimo, američki list "Politiko" objavio je satelitske snimke koji, po njihovim tvrdnjama, potvrđuju da Rusija navodno grupiše snage i vojnu tehniku na granici sa Ukrajinom. Istovremeno, u članku se napominje da su snimci koji, navodno, pokazuju da Rusija nagomilava tenkove, samohodno oruđe i vojni arsenal nastali u području grada Jeljnja koji se nalazi u Smolenskoj oblasti (na granici sa Belorusijom, a ne sa Ukrajinom).
Međutim, analiza britanskog lista "Džejns" (Jane's), na koji se poziva "Politiko", navodi da je 4. Tenkovska divizija Rusije, navodno, prebačena u područje Brjanska i Kurska.
Pentagon - Sputnik Srbija, 1920, 01.11.2021
RUSIJA
Pentagon: Pratimo situaciju na granici Rusije i Ukrajine
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala