- Sputnik Srbija, 1920
EKONOMIJA
Sputnjik Ekonomija prati najnovije vesti, analize i izveštaje iz Rusije, regiona i sveta.

Strane investicije u Srbiji 3,14 milijardi evra do oktobra

© Sputnik / Lola ĐorđevićAleksandar Vučić
Aleksandar Vučić - Sputnik Srbija, 1920, 06.11.2021
Pratite nas
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić objavio je danas video na svom Instagram nalogu u kojem je preneo važne vesti o vrednosti stranih direktnih investicija.
„Građani Srbije, izvanredne vesti koje sam upravo dobio. Zaključno sa oktobrom mesecom ove godine primili smo i dobili i privukli više od tri milijarde 140 miliona evra stranih direktnih investicija, ubedljivo najviše u regionu, verujem da će to biti više od 60 procenata ukupnih stranih direktnih investicija za Zapadni Balkan“, saopštio je predsednik.
„Želim da čestitam ljudima, želim da im kažem veliko hvala, naravno najviše najviše investicija iz zemalja Evropske unije, SAD, ali ono što je veoma važno, po prvi put imamo ogromni nivo investicija iz azijskih zemalja, dakle Narodne Republike, Japana, Južne Koreje i, razume se, Ruske Federacije“, istakao je on.
„Veliko hvala svima, ovo znači bolju ekonomiju, ovo znači siguran napredak, ali ovo znači i veće plate i penzije na koje možemo uvek u budućnosti da računamo, hvala i čestitam“, naveo je predsednik.
Konferencija za novinare Aleksandra Vučića, Edi Rame i Nikole Dimitrovskog  - Sputnik Srbija, 1920, 05.11.2021
SRBIJA
Šta konkretno Srbiji donosi Otvoreni Balkan
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala