- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Rusija odbacuje optužbe: Naša vojna aktivnost na Krimu nije veća od neophodne

© Sputnik / Konstantin Mihalьčevskiй / Uđi u bazu fotografijaVojnici na taktičkim vojnim vežbama pomorske pešadije i obalske odbrane na Krimu
Vojnici na taktičkim vojnim vežbama pomorske pešadije i obalske odbrane na Krimu - Sputnik Srbija, 1920, 06.11.2021
Pratite nas
Vojna aktivnost na Krimu nije ništa veća nego od potrebe da se osigura bezbednost poluostrva i predstavlja faktor stabilnosti u regionu, izjavio je zamenik šefa ruske delegacije u Prvom komitetu Generalne skupštine Ujedinjenih nacija Andrej Belousov.
Tim rečima je Belousov odgovorio na optužbe zapadnih predstavnika upućenih Rusiji po pitanju agresije i okupacije prema Ukrajini i Gruziji.

„Optužili su nas za prekomernu vojnu aktivnost na Krimu i u Azovskom i Crnom moru. Opet su govorili da vojna aktivnost u tom regionu narušava regionalnu bezbednost, čak narušava evropsku bezbednost, pa čak i globalnu. Mi sve te optužbe odbacujemo, one nisu nimalo utemeljene“, naglasio je Belousov.

Ruski diplomata je naglasio i da Rusija ima puno pravo na vojno prisustvo na Krimu budući daje to teritorija Ruske Federacije.

Sa Amerikom imamo konstruktivan dijalog

Belousov se osvrnuo i na dijalog Rusije i Amerike po pitanju strateške stabilnosti rekavši da je nakon susreta dvojice predsednika Vladimira Putina i Džozefa Bajedna u Ženevi on dodatni aktiviran.
Takođe je rekao i da pri prethodnom američkom predsedniku Donaldu Trampu to nije bio slučaj.
„Nakon dugoročnog prekida dijaloga o strateškoj stabilnosti on je konačno ponovo pokrenut i to nakon susreta lidera u Ženevi“, dodao je.
Pogled na moskovski Kremlj - Sputnik Srbija, 1920, 27.10.2021
RUSIJA
Moskva: Reči Zelenskog o Krimu – teritorijalna pretenzija prema Rusiji
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala