- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Đoković na korak do novog rekorda i istorije – ko mu stoji na putu?

© AFP 2023 / CHRISTOPHE ARCHAMBAULTNovak Đoković pred meč na Mastersu u Parizu 2021.
Novak Đoković pred meč na Mastersu u Parizu 2021. - Sputnik Srbija, 1920, 06.11.2021
Pratite nas
Novak Đoković, najbolji teniser sveta, protiv Huberta Hurkača ima šansu da sedmi put u karijeri obezbedi prvo mesto na ATP listi na kraju kalendarske godine, čime bi postao rekorder jer trenutno deli prvo mesto sa Pitom Samprasom.
Đoković je na kraju 2020. godine izjednačio rekord legendarnog Amerikanca završivši šesti put u karijeri godinu na vrhu ATP liste, a 11 meseci kasnije ima šansu da po ko zna koji put ispiše istoriju „belog sporta“.
Novak se u 14 časova sastaje sa Hubertom Hurkačem u polufinalu Mastersa u Parizu, i ukoliko dođe do pobede protiv poljskog tenisera i matematički će obezbediti prvo mesto na kraju kalendarske godine.
Đoković je ranije u toku godine, kada se izjednačio po broju Grend slemova sa Rodžerom Federerom i Rafaelom Nadalom i kada je oborio rekord Švajcarca po broju nedelja na prvom mestu, izjavio da su mu Slemovi prioriteti, te da prvo mesto ne spada pod obavezno u nastavku karijere, ali sada ponovo ima šansu da ispiše istoriju i ne želi da propusti tu šansu.
„Cilj mi je da obezbedim prvo mesto na kraju kalendarske godine“, izjavio je Đoković pre nekoliko dana svestan da može da obori rekord Pita Samprasa.
Najbolji teniser sveta i eventualnim porazom može da osigura vrh rang liste, ali onda bi mu bila potrebna pobeda Saše Zvereva protiv Danila Medvedeva u drugom polufinalu Pariza.
Rus je jedini koji može da ugrozi prvo mesto srpskog tenisera i, iako ima male šanse, daće sve od sebe da prvi put u karijeri dođe od prvog mesta na ATP listi.
Ipak, Đoković ima sve u svojim rukama, veliki je favorit protiv Hurkača, ali Poljak se nikako ne sme potceniti.
Hubert Hurkač, 24-godišnji teniser, iza sebe ima verovatno najbolju sezonu u karijeri u kojoj je igrao i prvo polufinale na jednom Grend slemu.
Bilo je to na Vimbldonu kada je u osmini finala eliminisao Danila Medvedeva, a zatim u četvrtfinalu i Rodžera Federera, da bi u polufinalu naišao na Italijana Matea Beretinija od koga je izgubio posle velike borbe.
Nekoliko meseci pre toga osvojio je i prvi Masters u karijeri, Majami, kada je na putu do titule pobedio Šapovalova, Raonića, Cicipasa, Rubljova i na kraju Janika Sinera.
Utisak je da je ove sezone potpuno sazreo i za nekoliko nedelja učestvovaće prvi put na Završnom turniru u Torinu.
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 05.11.2021
SPORT
Đoković otkrio glavni razlog dolaska u Pariz – rekord ispred kojeg stoji samo još jedan čovek
Hurkač spada među odlične servire, s obzirom da je visok 196 centimetara, a odlikuje ga i sjajna kretnja za tako visokog tenisera.
Njegov trener Kreg Bojton uporedio ga je sa Endijem Marijem, rekavši da imaju slične riterne i bekhende, te da ih razlikuje samo visina, i da je Britanac bolje pokriva teren, ali i da Hubert ne zaostaje mnogo.
Đoković i Hurkač do sada su odigrali dva međusobna duela i u oba je slavio srpski teniser – na Rolan Garosu i Vimbldonu 2019. godine.
Očekuje nas zanimljiv duela, a vi svakako ostanite uz Sputnjik, pošto ćemo od 14 časova pratiti uživo tekstualnim putem duel srpskog i poljskog tenisera.
Spektakl u Bersiju – Francuz se samouništio, Rus ostao „hladne glave“
Đoković otkrio glavni razlog dolaska u Pariz – rekord ispred kojeg stoji samo još jedan čovek
Pala Amerika, Ruskinje u finalu Bili Džin King kupa!
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala