- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Đoković otkrio glavni razlog dolaska u Pariz – rekord ispred kojeg stoji samo još jedan čovek

© AP Photo / Francois MoriNovak Đoković
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 05.11.2021
Pratite nas
Srpski teniser Novak Đoković se posle pobede u četvrtfinalu Mastersa u Parizu osvrnuo na glavni razlog dolaska u glavni grad Francuske – potvrdu prvog mesta na ATP rang listi na kraju godine, u čemu može da ga spreči samo Hubert Hurkač.
Đoković je u Parizu došao do polufinala savladavši Martona Fučoviča i Tejlora Frica, uz predaju Gaela Monfisa.
U polufinalu rival će mu biti Hubert Hurkač, koji je trenutno jedina prepreka koja može da ga, barem na trenutak, spreči da na kraju godine bude prvi teniser sveta. Taj duel na programu je u subotu.
„Prvo mesto na ATP rang listi na kraju godine je najveći razlog mog dolaska ovde. Nadam se da ću to uspeti da uradim ove nedelje“, izjavio je Đoković, koji pokušava da rekordni 7. put bude prvi na kraju godine.
Novak će prvo mesto obezbediti pobedom protiv Poljaka, ali isto u Parizu može da mu obezbedi i Danil Medvedev, jedini teniser koji ima barem kakvu-takvu šansu da bude prvi na svetu na kraju 2021.
Ukoliko Rus ne dođe do polufinala (a trenutno se nalazi u četvrtfinalu i igra protiv Uga Gastona), Novak će nezavisno od rezultata u polufinalu biti prvi na kraju godine.
„Ako ne uspem to sada, ostaje mi Torino“, svestan je Đoković da će i na Završnom turniru imati šansu, ukoliko Hurkač napravi čudo, a Medvedev pobedi i Gastona i Ruda ili Zvereva.
Matematika kaže da će Novak plasmanom u finale Pariza imati 10.540 bodova (sa titulom 10.940), što će biti neuhvatljivo za Rusa nezavisno od rezultata do kraja poslednjeg Mastersa u sezoni i Završnog turnira u Italiji.
Što se tiče same igre u četvrtfinalu i pobede nad Fricom (6:4, 6:3), srpski teniser je bio zadovoljan, ali istakao da i te kako ima mesta za napredak.
„Dobro sam se osećao, s obzirom da mi je ovo bio tek drugi meč posle skoro dva meseca pauze. Moram da radim na nekim stvarima, ali mislim da ću biti sve bolji što više budem igrao“, objasnio je Novak.
Otkriveno za šta ATP tuži Đokovića: „Kažu da plaćamo igrače“
Nadal pozvao na ogromnu promenu: „Plašim se...“
Pala Amerika, Ruskinje u finalu Bili Džin King kupa!
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala