- Sputnik Srbija, 1920
VOJSKA I NAORUŽANJE
Najnovije vesti o naoružanju iz Srbije, Rusije i sveta. Vojne vežbe, nuklearna trijada, predstavljanje novih vojnih tehnologija i komentari stručnjaka.

„Najubojitije do sada“: Američka vojska razvija moćni vojni laser

CC0 / Pixabay / Laser
Laser - Sputnik Srbija, 1920, 06.11.2021
Pratite nas
Američka vojska potpisala je ugovor sa „Dženeral atomiksom“ i „Boingom“ prema kojem će te dve kompanije sarađivati u razvoju najmoćnijeg vojnog lasera u svetu.
Prema ugovoru, „Dženeral atomik“ će biti zadužen za razvoj samog lasera, dok „Boing“ treba da pronađe način kako da integriše usmerivač snopa u taj laser snage 300 kilovata.
„Prototip podsistema laserskog oružja velike snage, kompaktnog laserskog oružja koji će ‘Dženeral atomik’ isporučiti prema ovom ugovoru, proizvešće smrtonosnu snagu veću od bilo čega što se dosad pojavilo na terenu“, naveo je u saopštenju predsednik te kompanije, Skot Forni.
Američka mornarica je još 2014. godine u primenu stavila laserski sistem snage 30 kilovata, a prošle godine prikazala je delovanje sistema snage 150 kilovata.
Sistem od 300 kilovata predstavljao bi veliki tehnološki napredak koji je, kako se smatra, potreban da bi se držao korak sa kineskim sistemom hipersoničnih raketa koji se ubrzano razvija, preneo je Sputnjik internešnal.
Nebeska rosa, ogroman balon, novi PVO sistem Izraela - Sputnik Srbija, 1920, 04.11.2021
VOJSKA I NAORUŽANJE
„Nebeska rosa“: Izrael lansira novi PVO sistem - ogroman balon /video/
Testiranje laserskog kompleksa Peresvet - Sputnik Srbija, 1920, 21.05.2021
Šojgu: Laserski sistemi „Peresvet“ poput „Ratova zvezda“/video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala