- Sputnik Srbija, 1920
VOJSKA I NAORUŽANJE
Najnovije vesti o naoružanju iz Srbije, Rusije i sveta. Vojne vežbe, nuklearna trijada, predstavljanje novih vojnih tehnologija i komentari stručnjaka.

„Nebeska rosa“: Izrael lansira novi PVO sistem - ogroman balon /video/

© Foto : Youtube/משרד הביטחון/PrintscreenNebeska rosa, ogroman balon, novi PVO sistem Izraela
Nebeska rosa, ogroman balon, novi PVO sistem Izraela - Sputnik Srbija, 1920, 04.11.2021
Pratite nas
Izrael se priprema da lansira ogroman balon sa savremenim raketama i sistemom za detekciju letelica kako bi poboljšao protivvazduhoplovnu odbranu.
Izraelsko ministarstvo odbrane objavilo je snimak novog PVO sistema na kome se vidi ogroman balon u trenutku naduvavanja.
Tačne karakteristike letelice, koja je nazvana „Nebeska rosa“, nisu objavljene, ali je opisana kao jedna od najvećih te vrste. Njeni radari prepoznavaće rakete i dronove u letu.
Sistem su zajedno razvili Izrael i SAD i uspešno je testiran u proteklih nekoliko meseci, a izraelsko ministarstvo navodi da će uskoro biti u upotrebi na severu te zemlje.
„Nebeska rosa“ će se koristiti u sadejstvu sa drugi PVO sistemima tako što će ih dopunjavati senzorima koji se nalaze na velikoj visini.
„To će omogućiti značajne tehnološke i operativne prednosti za rano i precizno prepoznavanje opasnosti“, rekao je Boaz Levi, direktor Izraelske vazduhoplovne industrije.
Ministar odbrane Beni Ganc kazao je da se radi o „još jednom tehnološkom proboju koji će ojačati odbranu izraelskog neba i izraelskih građana“.
„Novi sistem učvršćuje odbrambeni zid koji je Izrael izgradio usled bliskih i daljih vazdušnih pretnji naših neprijatelja“, rekao je Ganc, prenosi RT.
Izraelski dron „Heron“ - Sputnik Srbija, 1920, 22.06.2021
Izrael ima novo oružje /video/
Izraelski sistem PRO „Gvozdena kupola“ (Iron Dome) presreće rakete, lansirane iz sektora Gaza u pravcu Izraela  - Sputnik Srbija, 1920, 15.05.2021
Sve tajne moćne izraelske „Gvozdene kupole“ /video/
Rakete lansirane iz Gaze lete prema Tel Avivu  - Sputnik Srbija, 1920, 12.05.2021
Raketa od 500 evra protiv „Gvozdene kupole“: Glavno oružje u sukobu Izraela i Hamasa /video, foto/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala