- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

„Ronaldo je za nas ono što je Džordan bio za Bulse“

© Martin RickettKristijano Ronaldo Mančester junajted
Kristijano Ronaldo Mančester junajted - Sputnik Srbija, 1920, 06.11.2021
Pratite nas
Kristijano Ronaldo još jednom je bio heroj Mančester junajteda, ovoga puta protiv Atalante u Bergamu– 2:2 u četvrtom kolu Lige šampiona. Golom u 91. minutu doneo je bod „đavolima“, a bio je to povod da ga menadžer Ole Gunar Solskjer uporedi sa Majklom Džordanom.
Mestralni Portugalac je i na Old Trafordu bio anđeo čuvar „crvenih đavola“ u prethodnom kolu Lige šampiona, s obzirom na to da je postigao pobedonosni pogodak u preokretu od 0:2 do 3:2.
Iz nedelje u nedelju Kristijano Ronaldo čuva posao menadžeru Solskjeru, koji isključivo njemu može da zahvali što i dalje prima platu na Old Trafordu.
Zato i ne čudi što je Norvežanin imao samo reči hvale za sve ono što radi prva zvezda Junajteda.
„Kristijano Ronaldo je za Mančester ono što je Majkl Džordan bio za Čikago Bulse. Taj pogodak je trenutak kao kada je Džordan osvajao NBA titulu u produžetku. Niko ne sme da dovodi u pitanje karakter ovih igrača. Oni jednostavno ne odustaju i ne popuštaju, nastavljaju. Morali smo da napravimo nekoliko promena i one su uspele“, poručio je Solskjer.
Golovi Atalanti nisu jedini koje je Ronaldo postizao u preokretima Junajteda. Identičan scenario viđen je i protiv Viljareala, kada je 36-godišnji napadač pogodio mrežu u 95. minutu za trijumf 2:1 na Teatru snova.
„Ako postoji neko kome želite da dođe lopta u poslednjem minutu, onda je to definitivno Kristijano Ronaldo. On je najbolji strelac na svetu“, izričit je Ole Gunar Solskjer.
Ronaldo je u Bergamu stigao do 127. pogotka u dresu „crvenih đavola“, čime je na klupskoj listi preskočio upravo Ole Gunara Solskjera koji je ostao na broju 126.
Junajted je prvi na tabeli Grupe F sa sedam osvojenih bodova, koliko ima i drugoplasirani Viljareal, treća je Atalanta sa pet bodova, dok poslednjeplasirani Jang Bojs ima tri boda.
Robert Levandovski - Sputnik Srbija, 1920, 03.11.2021
SPORT
„Ubicu golmana“ je zasenio saigrač – zbog poteza o kojem bruji Evropa /video/
Kristijano Ronaldo - Sputnik Srbija, 1920, 02.11.2021
SPORT
Magija Ronalda u Bergamu – Portugalac ponovo spasao Junajted! /video/
Aleksandar Mitrović - Sputnik Srbija, 1920, 02.11.2021
SPORT
Ostrvo se poklonilo Srbinu – oduvao je konkurenciju!
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala