- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Apelacioni sud u Americi naložio: Obustaviti do daljeg primenu odluke o obaveznoj vakcinaciji

© AP Photo / Jon ElswickAmerikanskie flagi na fone Kapitoliя v Vašingtone, SŠA
Amerikanskie flagi na fone Kapitoliя v Vašingtone, SŠA - Sputnik Srbija, 1920, 06.11.2021
Pratite nas
Apelacioni sud petog okruga u SAD naložio je da se obustavi primena pravila o obaveznoj vakcinaciji zaposlenih u velikim kompanijama protiv kovida 19, navodi se u odluci suda.
Podsetimo, Bela kuća je u četvrtak saopštila da je Odeljenje Ministarstva rada zaduženo za zaštitu na radu obavezalo sve kompanije sa preko 100 zaposlenih da sprovedu vakcinaciju najkasnije do 4. januara naredne godine.
Apelacioni sud je danas naložio da se obustavi primena ovog pravila pozivajući se na „ozbiljna zakonodavna i ustavna pitanja“.

„Na taj način, primena pravila se obustavlja do dalje odluke suda po tom pitanju“, navodi se u odluci suda koju je na svom Tviter nalogu objavio glavni tužilac države Teksas koja se između ostalih usprotivila obaveznoj vakcinaciji.

Jedanaest američkih država pokrenulo je prethodno tužbu protiv naredbe predsednika SAD Džozefa Bajdena, prema kojoj desetine miliona ljudi u kompanijama koje broje 100 ili više zaposlenih, a imaju ugovore o poslovima sa federalnim vlastima, moraju da budu vakcinisane protiv virusa korona ili da se testiraju na nedeljnom nivou.
Vakcina protiv virusa korona - Sputnik Srbija, 1920, 05.11.2021
SVET
Tužba 11 američkih država protiv naredbe o obaveznoj vakcinaciji
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala