- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Američki mediji otkrivaju: Šta je bio cilj posete direktora CIA Moskvi

© Sputnik / Vitaliй Belousov / Uđi u bazu fotografijaZamenik državnog sekretara SAD Vilijam Berns i ambasador SAD u Rusiji Majkl Makfol u poseti MIP Rusije
Zamenik državnog sekretara SAD Vilijam Berns i ambasador SAD u Rusiji Majkl Makfol u poseti MIP Rusije - Sputnik Srbija, 1920, 06.11.2021
Pratite nas
Cilj posete direktora Centralne obaveštajne agencije (CIA) Vilijama Bernsa Moskvi bio je da se Rusiji stavi do znanja da SAD pažljivo prate navodno koncentrisanje ruskih trupa u blizini ukrajinske granice, navodi televizija „Si-En-En“.
Kako je saopšteno, Berns je na sastancima u Moskvi pokušao da upozori Rusiju da ne planira izvođenje bilo kakvih ofanzivnih operacija, ističući da Amerika veoma pažljivo prati sva kretanja ruskih trupa.
„Si-En-En“ takođe ističe da je direktor CIA tokom svoje zvanične dvodnevne posete Moskvi takođe izrazio zabrinutost zbog toga što Rusija navodno može da iskoristi izvoz gasa kao polugu pritiska na Ukrajinu i evropske zemlje, gde bi do zime moglo da dođe do nove energetske krize.
Nakon sastanaka u Moskvi, gde je Berns razgovarao sa sekretarom Saveta bezbednosti Rusije Nikolajem Patruševom i direktorom Spoljnoobaveštajne službe Rusije Sergejem Nariškinom, direktor CIA pozvao je predsednika Ukrajine Vladimira Zelenskog kako bi mu preneo zabrinutost američke administracije zbog postupaka Rusije.
Ranije je američki list „Politiko“ objavio je satelitske snimke koji, kako tvrde, pokazuju da Rusija navodno grupiše snage i vojnu tehniku na granici sa Ukrajinom. U članku se napominje da su snimci koji „pokazuju da Rusija nagomilava tenkove, samohodno oruđe i vojni arsenal“ u području grada Jeljni koji se nalazi u Smolenskoj oblasti. Interesantna je činjenica da se ona nalazi na granici sa Belorusijom, a ne Ukrajinom.
Portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova - Sputnik Srbija, 1920, 03.11.2021
RUSIJA
Zaharova o „ruskim snagama u blizini ukrajinske granice“: Čitava lažna kampanja američkih medija
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala