- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Ukrajina: Definitivno smo raskinuli veze sa „ruskim svetom“ i tamo se ne vraćamo

© Sputnik / Konstantin Čalabov / Uđi u bazu fotografijaZastave Ukrajine i Rusije
Zastave Ukrajine i Rusije - Sputnik Srbija, 1920, 05.11.2021
Pratite nas
Kijev je definitivno raskinuo veze sa „ruskim svetom“ – ni predsednik ni Vrhovna rada nemaju želju da vraćaju Ukrajinu tamo, izjavio je ukrajinski ministar spoljnih poslova Dmitrij Kuleba.

„Raskinuli smo tu političku vezu sa ruskim svetom. Uveravam vas da ni predsednik, ni vlada, ni parlament nemaju nikakvu želju da tamo vraćaju Ukrajinu. Razvijamo se kao evropska, evroatlantska zemlja. Želeo bih da naši evropski i evroatlantski prijatelji više priznaju tu činjenicu, ali mi radimo svoj posao, idemo svojim putem i za mene je to od suštinskog značaja“, rekao je Kuleba u okviru foruma „Open Zakarpattia“.

Ministar je dodao da ne zna kada će Ukrajina postati članica Evropske unije i NATO-a, ali dok se Ukrajina razvija kao zapadna zemlja on može efikasno da obavlja svoju dužnost.
Podsetimo, na samitu NATO-a u Briselu u leto 2021. godine lideri Alijanse podržali su pravo Ukrajine i Gruzije da se pridruže ovom savezu i izjavili da je potrebno da nastave reforme, ali nisu naveli vremenski okvir mogućeg ulaska ovih zemalja u organizacija.
Zastave NATO i Ukrajine - Sputnik Srbija, 1920, 21.10.2021
RUSIJA
„Svet će zadrhtati“: Šta će se dogoditi ako Ukrajina uđe u NATO
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala