- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Crvena zvezda i Partizan prvi put u zamenjenim ulogama

© Sputnik / Lola ĐorđevićDetalj sa utakmice Crvena zvezda – Partizan u finalu Kupa Srbije
Detalj sa utakmice Crvena zvezda – Partizan u finalu Kupa Srbije - Sputnik Srbija, 1920, 04.11.2021
Pratite nas
Fudbaleri Crvene zvezde i Partizana u različitom raspoloženju dočekuju nove evropske izazove. Prvi put od starta sezone Dejan Stanković može da računa na kompletan igrački kadar u sudaru sa Midtjilandom (21.00) u Ligi Evrope, dok Partizan bez suspendovanog trenera Aleksandra Stanojevića i nekolicine igrača gostuje od 18.45 Gentu u Ligi konferencije.
Četvrtak je dan rezervisan za evropski fudbal u kojem svoja mesta zauzimaju beogradski večiti rivali, što raduje sve koji pomno ili površno prate najvažniju sporednu stvar na svetu.
Pomenuta sezona je specifična i izuzetno zahtevna, a sastav tima (pre)često „kroji“ virus korona što je na svojoj koži ove sezone u više navrata osetila Crvena zvezda.
Aleksandar Stanojević - Sputnik Srbija, 1920, 03.11.2021
SPORT
U čemu je tajna vakserskog „derbija“: Zašto se Partizanovi igrači vakcinišu, a Zvezdini ne
Očajan odziv kada je vakcinacija u pitanju učinio je da novi virus periodično ušeta u svlačionicu crveno-belih, pa je trener Dejan Stanković često morao da manevriše i da eksperimentiše, što se na svu sreću, nije odrazilo na rezultatskom planu.
Bar, kada je Evropa u pitanju gde je Zvezda posle tri odigrana na čelu Grupe F, a večerašnji meč 4. kola sa Midtjilandom na Marakani, u slučaju pozitivnog rezultata, mogao srpskom šampionu da trasira put u nokaut fazu Lige Evrope.
„Čim nisam počeo konferenciju za medije zdravstvenim biltenom, zadovoljavajući je. Nisu svi maksimalno spremni, ali sam zadovoljan. Sanogo će trenirati pred meč, pa imamo 24 sata za procenu. Videćemo kako se oseća, ostali su OK. Neko manje, neko više, ali najvažnije je da su svi u konkurenciji“, poručio je Stanković.
Poslednja informacija kada je zdravstvena situacija u taboru klubu iz Ljutice Bogdana u pitanju glasi da će Seku Sanogo biti spreman da od prvog minuta istrči na travu Marakane protiv nezgodnih Danaca.
Zvezda i Midtjiland odigrali su nerešeno u Danskoj (1:1), ali gosti u Beograd nisu stigli s belom zastavom. Naprotiv, njihov trener Bo Henriksen najavio je juriš na tri boda jer ih samo takav epilog ostavlja u trci za plasman u narednu fazu Lige Evrope.
Jasno je da Stanković ne haje previše za to šta pričaju i šta žele Danci, već je isključivo fokusiran na svoj tim. Apostrofirao je da ekipa neće kalkulisati, već da, kao i uvek, pred svojim navijačima ide na pobedu!
„Ne verujem da protiv ekipe kao što je Midtjiland možeš da ideš na nerešen rezultat, idemo na pobedu. Kalkulacije na našem stadionu ne postoje, matematika nam nije potrebna da se ne bismo pogubili. Cilj je jasan, a to je proleće u Evropi. Da li ćemo do toga doći pobedom ili kroz nerešen rezultat ne mogu da znam, ali znam koji nam je cilj. Ne razmišljamo o drugom ili trećem mestu. Mi se pitamo, prvi smo u grupi“, jasan je Dejan Stanković.
Crveno-beli su u Danskoj istrčali na teren sa petoricom pozadi, sada se očekuje da formacija bude 4-2-3-1.
© Foto : Grafika: Chosen11Projektovani sastav Crvene zvezde za duel sa Mitjilandom
Projektovani sastav Crvene zvezde za duel sa Mitjilandom - Sputnik Srbija, 1920, 04.11.2021
Projektovani sastav Crvene zvezde za duel sa Mitjilandom
Mesto na golu rezervisano je za kapitena Milana Borjana, dok bi ispred njega trebalo da dejstvuju Marko Gobeljić, Aleksandar Dragović, Miloš Degenek i Milan Rodić. Seku Sanogo koji je pod malim znakom pitanja (ako ne bude mogao uskočiće Njegoš Petrović), bi sa Gelorom Kangom trebalo da dejstvuje u srcu sredine, dok su krila rezervisana za Mirka Ivanića i El Fardua Bena. Aleksandar Katai biće iza najisturenijeg igrača Zvezde, a to mesto je po svoj prilici ovoga puta rezervisano za Milana Pavkova.
I dok Zvezda ima odličnu zdravstvenu situaciju, u crno-belom taboru potpuno druga priča. Partizan će u Belgiji protiv Genta (18.45) u meču četvrtog kola Lige konferencije biti lišen usluga suspendovanog Aleksandra Stanojevića, kao i četvorice izuzetno bitnih fudbalera, od kojih su trojica počela susret sa Gentom u Beogradu pre dve nedelje.
Povređeni su Lazar Marković koji iz meča u meč podiže formu i pokazao se kao izuzetno bitna karika u „parnom valjku“ koji melje, Saša Zdjelar, Aleksandar Šćekić i Filip Holender koji je u Humskoj ušao sa klupe u igru.
Imamo dosta problema, nažalost. Zdjelar je od ranije ispao, Holender još nije spreman, ista je situacija i sa Markovićem. Pokušao je da izađe na trening i nije 100 odsto spreman. Takođe i Šćekić“, požalio se Stanojević na konferenciji za medije kada je zdravstveni bilten crno-belih u pitanju.
Svaki od pomenute četvorke je bitan na svoj način, ali koga nema bez njega se može i mora.
Svestan je toga i suspendovani Stanojević, kojeg će odmeniti na klupi pomoćnici Igor Duljaj i Branimir Vukašinović.
Preskupo je Stanojević platio bespotrebni sukob sa sudijom Bobijem Medenom u Humskoj, posle meča kada mu je Škot pokazao crveni karton.
„Biću pomoćni trener, onaj koji sa tribine sugeriše. Tako ću ja da govorim Duljaju i Vukašinoviću. Ispred sebe imamo lepu utakmicu i situaciju u kojoj smo izgubili na našem stadionu. Pokušaćemo da se pokažemo u što boljem svetlu, željno iščekujemo meč i nadamo se najboljem“, istakao je šef crno-bele struke na prinudnom odmoru.
Očekuje se da će Partizan u Gentu zaigrati u formaciji 5-3-2 ili 3-5-2, sve zavisi kako ko gleda na pomenutu taktiku, sa dva nešto isturenija beka.
Ispred golmana Aleksandra Popovića štoperski trio trebalo bi da čine: Igor Vujačić, Siniša Saničanin i Nemanja Miletić, dok će po desnom boku dejstvovati Aleksandar Miljković, a levo Slobodan Urošević.
Trio u veznom redu: Miloš Jojić, Bibras Natho i Danilo Pantić, dok su u srcu napada dvojica legionara – Kvinsi Menig i Rikardo Gomeš.
© Foto : Grafika: Chosen11Projektovani sastav Partizana za duel sa Gentom
Projektovani sastav Partizana za duel sa Gentom - Sputnik Srbija, 1920, 04.11.2021
Projektovani sastav Partizana za duel sa Gentom
Partizan je u Humskoj poražen od Genta minimalnim rezultatom i trenutno se nalazi na drugom mestu Grupe B sa šest bodova, tri manje od prvoplasiranih Belgijanaca.
Flora i Anortozis imaju samo po bod posle tri odigrana kola u grupnoj fazi Lige konferencije, te je jasno da su po kvalitetu daleko iza Partizana i Genta.
Dušan Tadić - Sputnik Srbija, 1920, 04.11.2021
SPORT
Urnebesan komentar srpskog kapitena: „Stativi želim brz oporavak“ /foto, video/
Srpski fudbaler Aleksandar Mitrović - Sputnik Srbija, 1920, 03.11.2021
SPORT
Strašni Mitrović ne staje – 19. gol u sezoni! /video/
Fudbaleri FK Crvena zvezda i FK Partizan - Sputnik Srbija, 1920, 03.11.2021
SPORT
Treneri večitih pred Evropu: Partizan muče povrede, Zvezda spremna čeka Dance
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala