- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Treneri večitih pred Evropu: Partizan muče povrede, Zvezda spremna čeka Dance

© Sputnik / Lola ĐorđevićFudbaleri FK Crvena zvezda i FK Partizan
Fudbaleri FK Crvena zvezda i FK Partizan - Sputnik Srbija, 1920, 03.11.2021
Pratite nas
U četvrtak će dva srpska kluba probati da obezbede što bolji plasman u evropskim takmičenjima. Partizan će na gostovanje Gentu u četvrtom kolu Lige konferencija, dok će Crvena zvezda u Beogradu dočekuje Mitjiland u četvrtom kolu Lige Evrope
Treneri „večitih rivala“, Aleksandar Stanojević i Dejan Stanković govorili su o očekivanjima i problemima pred dve najvažnije utakmice u sezoni.
Najpre će od 18:45 u četvrtak fudbaleri Partizana izaći na megdan domaćem Gentu, a veliki problem biće to što neće imati podršku Stanojevića.
Voleo bih da mogu da se prerušim ili da vodim meč na neki drugi način. Pripremićemo sve, biću pomoćni trener Duljaju i Vukašinoviću, sugerisaću sa tribina. Dogovarali smo se oko raznih stvari što se tima tiče, nismo stigli da pričamo o toj komunikaciji. Nismo se još time bavili, obavićemo to u putu“, poručio je Stanojević.
Još veći problem za crno-bele su povrede zbog kojih određeni igrači neće moći da budu na raspolaganju.
„Imamo dosta kadrovskih problema. Zdjelar je povređen, Holender je van stroja, Marković je probao da trenira, ali nije spreman, takođe ni Šćekić. Oslabljeni smo, dva zadnja vezna nisu u mogućnosti da igraju. Alternative? Imamo Lolu Smiljanića kao igrača sa defanzivnim karakteristikama, ostali igrači iz veznog reda su ofanzivniji, ali su svi u ritmu. Ima raznih opcija, nameću se rešenja sa Nathom i Pantićem, ali da ne otkrivam sve karte“, pojasnio je Stanojević.
Fudbaleri Partizana probaće da iskoriste trenutak jer je u domaćem šampionatu Gent nedavno doživeo poraz od Rojal Uniona.
„Pratimo njihove mečeve, izgubili su, ali su imali promašen penal, prečku, stvarali su šanse. Probaćemo da iskoristimo njihove mane“, poručio je trener crno-belih.
Od 21 čas proleće u Ligi Evrope probaće da izbori Crvena zvezda koja dočekuje Mitjiland, a Dejan Stanković gaji optimizam pred taj susret.
„Igramo kod kuće, imamo mogućnost da obezbedimo proleće u Evropi. Ja verujem u to jer znam koga imamo na raspolaganju, znam ko će izaći sutra i svi zajedno možemo da ispišemo nove strane istorije Crvene zvezde. Kalkulacije na našem stadionu ne postoje, matematika nam nije potrebna i znamo šta je cilj. Da li ćemo do njega doći kroz pobedu ili remi to ne znam“, istakao je Stanković.
Za protivnički tim trener crveno-belih rekao je da su kvalitetna ekipa, ali da će Zvezda probati da je zaustavi.
„Krenuo bih prvo od utakmice kod njih gde je bila jedna prava takmičarska, zahtevna utakmica. Oni su jedna mlada, dobro postavljena ekipa. Imaju individualni kvalitet kao tim, kao i ogromnu brzinu. Tamo smo uspeli da limitiramo njihove vrline, probaćemo to i u četvrtak“, poručio je Stanković.
Zvezda nema većih problema pred evropski meč, a to je potvrdio i proslavljeni stručnjak.
„Čim nisam počeo izlaganje sa tim, to znači da je Bogu hvala sve na zadovoljavajućem nivou. Nisu svi na maksimali, ali sam zadovoljan. Sanogo će odraditi trening, imamo 24 sata do utakmice, videćemo kako se oseća. Svi su dostupni i u konkurenciji“, zadovoljan je trener Crvene zvezde.
Stanković je detaljno analizirao protivnika i istakao da očekuje sličan meč kao na gostovanju u Danskoj.
„Svaki meč nosi nešto svoje, gledaćemo da predvidimo sve u svakom smislu te reči i da pripremimo sve do sitnih detalja. Gledaćemo da limitiramo njihovu brzinu, onda dolazi do individualnih kvaliteta, a to je na momcima kada se sudare prsa u prsa. Imali smo dobre i loše utakmice, znamo naše vrline i mane. Očekujem sličan susret kao u Danskoj, ali to što igramo kod kuće može da donese prevagu“, istakao je Stanković.
Bo Henriksen, trener danskog tima, nedavno je rekao da je njegov tim bolji, ali čuveni Stanković nije želeo da daje na značaja toj izjavi.
„Kada se bavim sportom nisam tu da komentarišem rekla-kazala. Tu sam da dam svoju izjavu, a svako ima pravo da kaže šta želi. Njegovu izjavu nisam video", rekao je Stanković.
Filip Kostić - Sputnik Srbija, 1920, 03.11.2021
SPORT
Srbija pred Portugaliju gleda u Nemačku
Detalj iz duela Zvezde i Mitjilanda - Sputnik Srbija, 1920, 03.11.2021
SPORT
Danci „odvojili“ Kosmet od Srbije, ali je bar Uroševac – Uroševac /foto/
Robert Levandovski - Sputnik Srbija, 1920, 03.11.2021
SPORT
„Ubicu golmana“ je zasenio saigrač – zbog poteza o kojem bruji Evropa /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala