- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Antitela traju najmanje pola godine: Sibirska vakcina protiv virusa korona pokazala visoku efikasnost

© Sputnik / Kirill Braga / Uđi u bazu fotografijaPakovanje ruske vakcine protiv kovida "EpiVakKorona"
Pakovanje ruske vakcine protiv kovida EpiVakKorona - Sputnik Srbija, 1920, 04.11.2021
Pratite nas
Ruska vakcina protiv virusa korona „EpiVakKorona“ naučnog centra „Vektor“ ima visoku imunološku efikasnost i osigurava zaštitu od kovida 19, saopšteno je iz centra za ruske medije.
„Rezultati kliničkih ispitivanja prve i druge faze ukazuju na visoku imunološku efikasnost vakcine. Svi dobrovoljci koji su primili vakcinu imali su antitela koja su se zadržavala najmanje pola godine nakon vakcinacije“, saopšteno je iz „Vektora“.
Takođe se dodaje da opšti podaci o inficiranju virusom korona nakon vakcinacije „EpiVakKoronom“ iz svih regiona Rusije ukazuju na to da vakcina pruža nivo zaštite uporediv sa drugim ruskim vakcinama.
Iz centra je saopšteno da vakcina sadrži konzervativne delove S-proteina virusa korona koji su malo podložni promeni, stoga se ne razmatra pitanje korekcije sastava vakcine u kontekstu mutacije virusa kovid 19.
Početkom septembra zamenica direktora centra „Vektor“ Tatjana Nepomnjaščih, pozivajući se na podatke Ministarstva zdravlja Rusije, saopštila je da manje od jedan odsto vakcinisanih „EpiVakKoronom“ ponovo oboleva od kovida 19, što je uporedivo sa efikasnošću drugih ruskih vakcina.
EpiVakKorona“ je druga registrovana vakcina u Rusiji za prevenciju kovida 19. Vakcina ne sadrži živi virus, već formira imunitet zahvaljujući veštački sintetizovanim peptidima.
Proizvodnja vakcine protiv kovida 19 EpiVakKorona  - Sputnik Srbija, 1920, 07.10.2021
RUSIJA
„EpiVakKorona“ trenira ćelijski antivirusni imunitet
Sve vesti
0
Prvo nova obaveštenjaPrvo stara obaveštenja
loader
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala