- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

„Gasprom“ povećao isporuke gasa Bugarskoj na molbu vlasti zemlje

© Sputnik / Maksim Blinov / Uđi u bazu fotografijaLogo kompanije "Gasprom" na Peterburškom međunarodnom ekonomskom forumu
Logo kompanije Gasprom na Peterburškom međunarodnom ekonomskom forumu - Sputnik Srbija, 1920, 03.11.2021
Pratite nas
Ruska kompanija „Gasprom“ povećala je isporuke gasa Bugarskoj po povoljnim cenama na molbu vlasti zemlje, saopštila je ambasada Rusije u Bugarskoj.

„Usred energetske krize koja je zahvatila Evropsku uniju uoči zime, Rusija je, uprkos neosnovanim kritikama na svoj račun, i dalje pouzdani partner Evrope. Na molbu bugarskog rukovodstva 'Gasprom' je povećao dnevnu isporuku gasa iznad količine predviđene aktuelnim ugovorom po povoljnijim cenama za Bugarsku“, navodi se u saopštenju ambasade na Fejsbuku.

Kako je precizirano, u novembru je cena gasa za Bugarsku pala na 93,19 leva (oko 46,55 evra) za megavat-čas, što je u proseku duplo niža cena od prosečne u Evropi.
Ruska ambasada naglašava da je „Gasprom“ uvek poštovao stav svojih partnera i upravo je zbog toga prošle godine na insistiranje Sofije, kao i Evropske komisije ruska kompanija prešla na novi sistem obračuna cena gasa za Bugarsku u odnosu na evropsko tržište gasa. Pritom, kako pre tako i posle tih izmena ruska kompanija je besprekorno ispunjavala sve svoje obaveze prema bugarskim potrošačima.
Zastave Bugarske i NATO-a na ceremoniji obeležavanja stupanja Bugarske u ovaj vojni savez - Sputnik Srbija, 1920, 13.01.2021
Bugarska ministarka: Rusija se ne plaši nas, ali ni mi nje
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala