Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Vučić: Kažu idite u ćošak, nemate pravo ni na šta

© Tanjug / STRAHINJA ACIMOVICAleksandar Vučić
Aleksandar Vučić - Sputnik Srbija, 1920, 02.11.2021
Pratite nas
Povodom izveštaja koji je predstavio takozvani visoki predstavnik u BiH Kristijan Šmit i u kome se pominje mogući raspad BiH i sukobi, predsednik Srbije Aleksanrad Vučić je rekao da ga nije pažljivo pročitao i da se zato još ne bi izjašnjavao.
Kaže da je video optužbe na račun Republike Srpske i kako navodno RS želi rušenje Dejtonskog sporazuma, i ukazao da su ga svi drugi rušili, a ne RS.
"Ali želim s pažnjom da pročitam izveštaj", napomenuo je.
Na konstatciju da iz međunarodne zajednice ne misle i pitanje zašto to tvrde, Vučić je rekao da treba analizirati i da li su Srbi u pravu, ali je ocenio da za Srbe međunarodno pravo i pravda ne postoje.
"Kada su rastakali bivšu Jugoslaviju rekli su da svi mogu da se odvoje od Srbije, ali da Srbi ne mogu od bilo koga. Napravljen je izuzetak iz poštovanja međunarodnog javnog prava i zato je smešno kada pričaju o vrednostima i pravu i pravdi. To ne postoji", ocenio je Vučić.
On je naglasio da na Bledu i u Sarajevu pričaju o pravu na opredeljenje, u Prištini isto, a kad se dođe do Srba onda se to ne priznaje.
"Kažu idite u ćošak, nemate pravo ni na šta. Oni su mnogo jači, već su nas bombardovali, ali nemojte da pričate o pravu i jednakim aršinima", istakao je Vučić.
On je ocenio i da se deo međunarodne zajednice nikada nije rukovodio ni pravom ni pravdom, kao i da u Srbiji uvek vide potencijalnu opasnost.
"Po političkoj i ekonomskoj snazi treba je oboriti i spustiti da bi se igrali u lutkarskom pozorištu", rekao je Vučić dodajući da Srbija mora da razume situaciju u svetu, ali da nije ona otvorila Pandorinu kutiju priznavanjem Kosova, već drugi.
"Ne možemo da menjamo granice. Jedino kao narod možemo da se borimo za snažniju ekonomiju i napredak Srbije, da unapredimo saradnju", zaključio je Vučić.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala