- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Ruski ambasador: Mali, ali pozitivni pomaci na relaciji Vašington-Moskva

© Sputnik / Sergeй Guneev / Uđi u bazu fotografijaRukovanje predsednika Rusije i SAD Vladimira Putina i Donalda Trampa
Rukovanje predsednika Rusije i SAD  Vladimira Putina i Donalda Trampa - Sputnik Srbija, 1920, 02.11.2021
Pratite nas
Ruski ambasador u Vašingtonu Anatolij Antonov rekao je da je u odnosima Rusije i Amerike u prethodnih godinu dana bilo pozitivnih pomaka.
„U toku prethodnih godinu dana u američko-ruskim odnosima bilo je malih, ali pozitivnih pomaka. Predsednik Bajden prihvatio je naš predlog da se za pet godina produži ugovor START bez bilo kakvih uslova. U junu je održan samit lidera dve zemlje u Ženevi. Susret je bio produktivan i sadržajan“, rekao je ambasador na forumu „Dijalog Fort-Ros“.
U tom kontekstu Rusija predlaže „pozitivan program delovanja“, koji bi počeo ukidanjem restrikcija u vezi sa diplomatskim prisustvom.
„Kao prvi korak smatramo važnim potpuno obostrano ukidanje svih ograničenja po pitanju diplomatskog prisustva“, naveo je Antonov.
Šef ruske diplomatske misije u Americi je ocenio da dve zemlje kao i do sada očekuje veliki posao na izgradnji osnove za napredak u bilateralnim odnosima.
Trenutno, kako je dodao, snažan dijalog postoji između Saveta za bezbednost Ministarstava spoljnih poslova, a ekspertski kontakti postoje po pitanju klimatskih problema, razvoja i zaštite Arktika, razvija se saradnja u sferi biznisa, povećava obim trgovinske razmene.
„Bez obzira na to , to su tek izdanci na putu ozdravljenja naših odnosa. Predstoji veliki rad na formiranju baze za dalji napredak“, zaključio je on.
Predsednik Rusije Vladimir Putin - Sputnik Srbija, 1920, 13.10.2021
RUSIJA
Putin objasnio kako će se odnosi Rusije i Amerike stabilizovati i poboljšati
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala