- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Rusija optužila Evropu da krije važne informacije u slučaju Navaljnog

© Press-služba Babuškinskogo suda Moskvы / Uđi u bazu fotografijaRuski opozicionar Aleksej Navaljni u sudu u Moskvi
Ruski opozicionar Aleksej Navaljni u sudu u Moskvi - Sputnik Srbija, 1920, 02.11.2021
Pratite nas
Nemačka, Švedska i Francuska kriju važne informacije u slučaju ruskog blogera Alekseja Navaljnog, rekao je stalni predstavnik Rusije pri Organizaciji za zabranu hemijskog oružja (OZHO) Aleksandar Šulgin.

„Ove zemlje kriju krucijalne informacije, da ne pominjem sastav hemijske supstance. Informacije su od kritične važnosti kako bismo završili našu predistražnu prover znakova elementa krivičnog dela u onome što se dogodilo sa našim blogerom prošle godine. Ako budu takvi znaci utvrđeni, biće pokrenut odgovarajući krivični postupak. Ali, nažalost, odbijaju da nam pruže te informacije“, naglasio je Šulgin.

Prema njegovim rečima, zapadni partneri drže u tajnosti sastav hemikalije kojom je navodno otrovan Navaljni.
Takođe je konstatovao da Ameriku i Veliku Britaniju ne brine zdravlje Navaljnog, nego im je glavna politizacija celog slučaja.
„Po mom mišljenju, to ih apsolutno ne zanima, njima je glavno da stvore izgovore za vršenje političkog pritiska i razloga za nove sankcije protiv Rusije“, ocenio je stalni predstavnik Rusije.
Šulgin je poručio da će Rusija učiniti sve što je u njenoj moći da spreči ograničavanje njenih prava u OZHO. Pritom, Moskva će biti spremna da preduzme adekvatne mere u slučaju da njena prava u organizaciji budu ograničena.
Podsetimo, Sjedinjene Države i još 44 zemlje su preko OZHO uputile Rusiji spisak pitanja o incidentu s Navaljnim i naveli da će na odgovore Moskve čekati 10 dana. Nakon toga je Rusija 8. oktobra predala demarš Organizaciji za zabranu hemijskog naoružanja kao odgovor na pismo 45 država. Ruska strana je tražila od Tehničkog sekretarijata OZHO da preda kopiju verbalne note i dokumenta u prilogu stalnom predstavniku Ujedinjenog Kraljevstva i misijama Nemačke, Francuske i Švedske.
Navaljni pred sudom - Sputnik Srbija, 1920, 01.11.2021
RUSIJA
Predstavnik američkog predsednika optužio Moskvu da ne sarađuje na slučaju Navaljni
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala