- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Putin: Bespilotne letelice su veoma opasno oružje, ali Rusija zna kako da odbije njihov napad

© Foto : RostecVišefunkcionalni bespilotni kompleks, helikopterskog tipa
Višefunkcionalni bespilotni kompleks, helikopterskog tipa - Sputnik Srbija, 1920, 02.11.2021
Pratite nas
Rusija je naučila da efikasno odbija napade bespilotnih letelica koje su se u sukobima poslednjih godina pokazale kao efikasno i opasno oružje, izjavio je ruski predsednik Vladimir Putin na sastanku sa predstavnicima vojnog vrha u Sočiju.
„Veoma dobro znamo kako se bespilotna avijacija pokazala u oružanim sukobima poslednjih nekoliko godina, koliko je efikasna i koliko može da bude opasna za nas, imajući u vidu ono što smo videli u Siriji – terorističke napade pomoću dronova. Naučili smo da odbijamo te napade i to prilično efikasno“, naglasio je Putin.
Takođe je dodao da ruska vojska trenutno raspolaže sa preko 2.000 bespilotnih letelica.
„Treba da nastavimo da radimo na njima i dalje, da intenzivno radimo kao što je to slučaj u poslednje vreme imajući u vidu, između ostalog, i primenu veštačke inteligencije, najsavremenija dostignuća nauke, tehnike kao i iskustvo koje smo i sami stekli prilikom upotrebe ovih letelica“, rekao je Putin.
Podsetimo, tokom jučerašnjeg sastanka sa predstavnicima Oružanih snaga Rusije i vojne industrije u Sočiju Putin je skrenuo pažnju na porast intenziteta letova avijacije NATO-a u blizini Rusije i pojavu brodova Alijanse sa navođenim raketama u vodama Baltičkog i Crnog mora. Prema njegovim rečima, postoje dva načina da se osmotri američki brod u Crnom moru: "kroz dvogled ili kroz nišan odbrambenih sistema".
Ruski SU-34 bombarder - Sputnik Srbija, 1920, 01.11.2021
VOJSKA I NAORUŽANJE
Su-34, S-500, korvete: Kakvo je oružje o kojem je Putin govorio s vojnim vrhom /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala