- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Prvi bezbednjak Rusije sastao se sa čelnikom CIA u Moskvi

© Sputnik / Sputnik / Uđi u bazu fotografijaSekretar Saveta bezbednosti Rusije Nikolaj Patrušev
Sekretar Saveta bezbednosti Rusije Nikolaj Patrušev - Sputnik Srbija, 1920, 02.11.2021
Pratite nas
Sekretar Saveta bezbednosti Rusije Nikolaj Patrušev sastao se u Moskvi sa direktorom Centralne obaveštajne agencije SAD Vilijamom Bernsom, saopštila je pres služba ruskog Saveta bezbednosti.
„Strane su razgovarale o rusko-američkim odnosima“, navodi se u saopštenju.
Kako je kasnije saopštila američka ambasada u Rusiji, direktor Centralne obaveštajne agencije se po nalogu američkog predsednika Džozefa Bajdena sa delegacijom američkih predstavnika nalazi u dvodnevnoj poseti Moskvi. Kako se navodi u saopštenju, delegacija je došla kako bi razgovarala o bilateralnim odnosima.
Ovo je prvi sastanak Patruševa i Bernsa na čelu CIA. Oni su ranije kontaktirali 2013. godine tokom posete Patruševa Sjedinjenim Američkim Državama. Berns je tada obavljao funkciju v. d. državnog sekretara.
Patrušev, pri tome, redovno održava kontakte sa pomoćnikom američkog predsednika za nacionalnu bezbednost Džejkom Salivanom. Ove godine oni su održali šest telefonskih razgovora, kao i jedan sastanak u četiri oka.
Berns je radio kao američki ambasador u Rusiji od 2005. do 2008. godine. U martu ove godine postavljen je za direktora CIA.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala