- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Partizan izbegao šok u Beogradu – nestvaran preokret pred punom halom! /video/

© Foto : ABA liga/Partizan NIS/Dragana StjepanovićKošarkaši Partizana
Košarkaši Partizana - Sputnik Srbija, 1920, 02.11.2021
Pratite nas
Košarkaši Partizana su maestralnim preokretom uspeli da izbegnu poraz od Huventuda u Beogradu u okviru Evrokupa i uprkos zaostatku tokom celog meča ostvarili su trijumf rezultatom 68:67.
Ekipa trenera Željka Obradovića je tek u poslednjoj deonici uspela da uhvati priključak za rivalom koji je bio veoma inspirisan pred prepunom halom „Aleksandar Nikolić“ u srpskoj prestonici, ali je Partizan ipak uspeo da ostane neporažen u sezoni.
Heroj je Kevin Panter koji je ubacio tri veoma teška šuta u finišu poslednje četvrtine, a sve je začinio i odličnom odbranom finalnog napada Huventuda na 4,2 sekunde do kraja duela.
Partizan je loše otvorio duel, španska ekipa je stigla na korak od dvocifrene razlike već posle pet minuta igre, ali su crno-beli uspeli da uhvate priključak i serijom 11:0 preokrenu u finišu uvodnog kvartala.
Rezultatska klackalica je trajala u poslednja dva minuta, a nju je prekinuo Balša Koprivica poenima u poslednjim sekundama posle ofanzivnog skoka.
Trojka Ledeja na startu druge deonice je dovela Partizan na pet poena prednosti, šest poena zaredom Huventuda je promenilo stanje na tabeli, domaći su uspeli da izjednače rezultat, ali ne i da održe priključak do kraja poluvremena na koje je tim iz Španije otišao sa pet poena viška.
Teško je bilo Partizanu i u nastavku, mučili su se crno-beli sa probijanjem guste odbrane rivala, ali je trojka Dangubića dala znak da Obradovićev sastav može da preokrene rezultat.
Odličnu sekvencu je na polovini četvrtine imao Koprivica, skok u napadu uz poene je dodao iznuđenom prekršaju Anta Tomića pri rezultatu 47:41 za Huventud.
Promašaj Ledeja za tri poena je bio praćen faulom Koprivice na Tomiću koji je odveo Huventud na osam poena viška, tri minuta pre kraja četvrtine posle čega je Partizan morao da izmisli poene.
Kako to toga nije došlo Đordi Para je imao način da kazni crno-bele, trojkom za prvu dvocifrenu prednost od 11 poena, ali je posle tajm-auta Panter ubacio daleki šut vredan tri poena, na dva minuta do kraja četvrtine.
Dva dobra napada, nažalost Partizan nije uspeo da poveže, usledila je nova trojka rivala za ponovnih 11 poena viška, ali je Panter ponovo imao istovetan odgovor, međutim na kraju deonice bilo je 59:49 za Huventud.
Publiku je u drugom minutu poslednje deonice razgalio Smailagić fenomenalnim zakucavanjem iz napada koji nije obećavao, smanjivši razliku na šest poena, ali su u tim momentima glavnu ulogu preuzele sudije, dosudivši čitav niz sumnjivih prekršaja na račun crno-belih.
Dve odlične odbrane Partizana su dale crno-belima šansu da se priključe, u prvom napadu to nisu uspeli, a drugi je opet bio smušen, sve dok Ledej nije odlučio da se zaleti na obruč gde je bio fauliran.
Ubacio je samo jedan penal, potom promašio zicer, ali ni španski tim nije imao dobre poglede u napadu, što je crno-bele dovelo na korak od izjednačenja, međutim nedostajao je „udarac“ koji bi potpuno slomio rivala.
Na tri minuta do kraja Ledej je smanjio razliku da bi Smailagić u sledećem napadu ubacio trojku za svega poen zaostatka u odnosu na ekipu iz Badalone, svega 138 sekundi do poslednjeg oglašavanja sirene.
Sumnjiv prekršaj je Pari omogućio nova dva slobodna bacanja za tri razlike u korist Huventuda, Smailagić je napao koš, ali je izgubio loptu zbog nagažene linije na 89 sekundi do finiša duela.
Stvari u svoje ruke je preuzeo Panter, ubacio je dvojku, ali je potom sudija Luiđi Lamonika dosudio prekršaj Ledeju nad Tomićem – pre nego što je otišao na pregled snimka kako bi proverio ispravnost odluke.
I promenio je – Tomiću je dosuđen prekršaj na manje od 40 sekundi do kraja, pri rezultatu 65:64 za Huventud što je bio znak za Obradovića da zatraži minut odmora posle čega je Panter ubacio novi šut za dva poena i vođstvo od 66:65.
Loše su se organizovali igrači Partizana u odbrani, Pau Vives je ostao sam na šutu za dva poena i pogodio je za poen prednosti svog tima zbog čega je Obradović ponovo pozvao svoje igrače na konsultacije.
Na 12,6 sekundi do kraja Panter je ponovo preuzeo i ubacio je veoma težak šut za novo vođstvo, 4,2 sekunde do kraja duela.
Lamonika je dugo većao, dodelio je na kraju loptu Partizanu, usledio je prekršaj nad Avramovićem koji je promašio oba slobodna bacanja i nije bilo dovoljno vremena za Huventud da organizuje napad.
Kevin Panter je bio najefikasniji sa 18 poena, Zek Ledej je dodao 13, Dalas Mur osam, a Alen Smailagić i Rodions Kuruc po sedam poena, dok je na drugoj strani najbolji bio Džoel Para sa 15 poena.
Partizan je ostvario veliku pobedu nad najvećim rivalom u grupi Evrokupa i potvrdio je kandidaturu za osvajača drugog po značaju evropskog klupskog takmičenja.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala