- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

„Mahanje pesnicama u prazno“: Ruska Duma o novim sankcijama Kijeva

© Sputnik / Natalья Seliverstova / Uđi u bazu fotografijaDržavna duma Rusije
Državna duma Rusije - Sputnik Srbija, 1920, 02.11.2021
Pratite nas
Predsednik međunarodnog odbora Državne dume Rusije Leonid Slucki je novi paket antiruskih sankcije koje je uveo ukrajinski lider Vladimir Zelenski opisao kao mahanje pesnicama u prazno.

„Cela ta pozorišna predstava podseća na mahanje pesnicama u prazno. Ali u Kijevu, izgleda, misle da su za politički pi-ar dobra sva sredstva“, napisao je Slucki na svom Telegram kanalu.

Takođe je skrenuo pažnju na činjenicu da te mere ništa neće promeniti za stanovnike Krima.
„Ovo uopšte nije prvi apsolutno besmisleni paket restrikcija koji nikako ne može da utič na istorijski izbor Krimljana za ponovno ujedinjenje sa Rusijom. Poluostrvo već osmu godinu živi po ruskim zakonima i apsolutno je integrisano u pravni okvir Ruske Federacije. Nikakvi ukazi predsednika Ukrajine to neće promeniti“, konstatovao je političar.
S tim u vezi, senator sa Krima Sergej Cekov smatra da uvodeći nove sankcije protiv ruskih građana kijevske vlasti sve više udaljavaju Krim od Ukrajine.
Komentarišući činjenicu da su se na sankcionom spisku našle i tri ukrajinske avio-kompanije, Cekov kaže da nije isključeno da se „sankcije uvode protiv svih koji su konkurenti Zelenskog, i protiv preduzeća koja pripadaju konkurentima zbog njihove proruske aktivnosti“. Takvo ponašanje senator je nazvao svođenjem računa.
Predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski ranije je stavio na snagu odluku Saveta za nacionalnu bezbednost i odbranu o novim sankcijama protiv Rusije.
Sankcije su uvedene protiv 140 fizičkih i 50 pravnih lica. Ograničenja se, uglavnom, odnose na osobe koje su učestvovale u organizovanju izbora za Državnu dumu na Krimu, a povezana su i sa glasanjem stanovnika Donjecke i Luganske Narodne Republike na njima. Pored toga, sankcije su uvedene i protiv tri ukrajinske avio-kompanije.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala