- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Fejsbuk ukida opciju za prepoznavanje lica

Pratite nas
Kompanija „Fejsbuk“ objavila je danas da gasi svoj sistem za prepoznavanje lica, koji automatski identifikuje korisnike na fotografijama i video-snimcima i da će izbrisati snimke lica više od milijardu ljudi.
Džerom Pesenti, potpredsednik za veštačku inteligenciju nove matične kompanije „Fejsbuka“ – „Mete“, rekao je da kompanija pokušava da odmeri pozitivne slučajeve upotrebe tehnologije prepoznavanja lica nasuprot rastućim društvenim zabrinutostima, posebno s obzirom da regulatori tek treba da daju jasna pravila u ovoj oblasti, prenosi AP.
Kompanija je 2019. prekinula praksu korišćenja softvera za prepoznavanje lica za identifikaciju prijatelja korisnika na otpremljenim fotografijama i automatske predloge za „tagovanje“, a zbog te funkcije, kompanija je tužena u američkoj državi Ilionois, prenosi Tanjug.
Neki gradovi u SAD su zabranili policiji i drugim lokalnim vlastima upotrebu softvera za prepoznavanje lica, a San Francisko je 2019. postao prvi američki grad koji je zabranio ovu tehnologiju, a posle višegodišnjih kritika zagovornika privatnosti i građanskih sloboda.
Značka policije Srbije - Sputnik Srbija, 1920, 22.09.2021
DRUŠTVO
Šta Srbiji donosi novi zakon o policiji — velike promene već podelile javnost
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala