- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Hrvat poručio: „Nisu naš nivo, bilo bi bolno izgubiti od Srba“

CC0 / Pixabay / Rukomet
Rukomet - Sputnik Srbija, 1920, 02.11.2021
Pratite nas
Hrvatska i Srbija odmeriće snage u grupnoj fazi na Evropskom prvenstvu u rukometu koje će biti održano u Mađarskoj i Slovačkoj (13-30. januar), a Domagoj Duvnjak, jedan od najboljih igrača „kauboja“ pričao je o Orlovima.
Otkako je Španac Toni Đerona preuzeo kormilo reprezentacije Srbije stvari su se drastično popravile.
Svesni su toga i u Hrvatskoj, što potvrđuju reči rukometaša Kila Domagoja Duvnjaka na okupljanju u Poreču pred put na prijateljski meč sa Slovenijom.
Duvnjak je u razgovoru za portal Indeks.hr izneo utiske o grupi na Evropskom prvenstvu, a akcenat je bio na Francuskoj i Srbiji.
„Imamo zaista nezgodnu grupu, pogotovo jer nam je prva utakmica sa Francuzima. Za nas već ta utakmica mora da bude finale, jer ukoliko je dobijemo, posle će biti puno lakše. Kao i uvek, svi se nadamo da možemo do kraja, barem do polufinala. Ali kako mi, tako i ostali. Prvi cilj je da prenesemo dva boda u drugu grupu. Uz Francuze tu su još Srbija i Ukrajina. Mada Srbi nisu na našem rukometnom nivou, okršaji s njima su nezgodni u svakom sportu. Posebno bi bilo bolno izgubiti od njih u rukometu, u kojem su snaga i tradicija uvek bile na hrvatskoj strani“, poručio je Domagoj.
Duvnjaku i Hrvatskoj nisu promakle fantastične partije srpskih rukometaša koji su odoleli jednoj rukometnoj velesili kakva je Francuska.
„Srbi su u fantastičnoj formi, u kvalifikacijama nisu dobili samo Francusku kod kuće, odigrali su nerešeno u gostima, što nije mala stvar. Za selektora su doveli Španca Đeronu, on ih je stvarno dobro posložio. Uvek su imali potencijal, ali nikada nisu imali atmosferu u reprezentaciji kao mi. Nezgodna reprezentacija, pogotovo jer će u novoj dvorani u Segedinu igrati pred puno svojih navijača. Sigurno će biti teška utakmica“, poručio je Duvnjak i dodao:
„U drugu fazu idu samo po dve reprezentacije iz svake od šest grupa. Ne treba ni pomišljati šta bi za hrvatski rukomet i nacionalni ego značio kiks na dva uzastopna velika takmičenja, posebno jer nas na Olimpijskim igrama u Tokiju nije bilo“, konstatovao je Duvnjak.
Podsetimo, Hrvati su doživeli debakl na Svetskom prvenstvu u Egiptu, završivši učešće već u grunoj fazi.
Vladimir Mirončikov, bokser reprezentacije Srbije - Sputnik Srbija, 1920, 01.11.2021
SPORT
Rus doneo pobedu Srbiji – borićemo se za tri medalje!
Nadina Mehmedović - Sputnik Srbija, 1920, 01.11.2021
SPORT
Maloletna šampionka iz BiH nokautirala otmičara i spasla sebi život: „Svi smo u šoku!“ /foto/
Kamila Valijeva - Sputnik Srbija, 1920, 31.10.2021
SPORT
Ruska ledena princeza otopila Kanadu! /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala