- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

Bugarska objavila kada će obnoviti isporuke gasa u Srbiju

© Sputnik / Lola ĐorđevićGasovod
Gasovod - Sputnik Srbija, 1920, 02.11.2021
Pratite nas
Ekipe za vanredne situacije kompanije „Bulgartransgaz“ nastavljaju sa radovima na popravci cevi na Transbalkanskom gasovodu, a očekuje se da će isporuke gasa u pravcu Srbije biti obnovljene noćas, saopštio je izvršni direktor kompanije „Bulgartransgaz“ Vladimir Malinov.
Malinov pretpostavlja da je uzrok havarije prirodno habanje cevi koja je položena pre 33 godine, a radove na obnovi otežava kamenit teren. Da bi se obnovio rad gasovoda treba da se zameni deo cevi ukupne dužine 27 metara.
Trenutno su u toku radovi na sanaciji. Prema rečima stručnjaka, bez obzira na curenje određene količine prirodnog gasa, ne postoji opasnost od zagađenja vazduha.
Dotok gasa u Srbiju, Rumuniju i Mađarsku gasovodom „Turski tok“ privremeno je obustavljen zbog pucanja cevi na deonici Vetrino-Hrabrovo u Bugarskoj.
Radio „Bugarska“ javila je da je 1. novembra u 3 sata ujutro pukla cev na starom delu gasovoda „Bulgartransgaza“ u ataru sela Vetrino ka Rumuniji.
Transport prirodnog gasa u Rumuniju je automatski obustavljen u 3.15 časova, a isproruke u pravcu Srbije i Mađarske obustavljene su u 7 časova.
Gasovod - Sputnik Srbija, 1920, 02.11.2021
REGION
„Eksplozija je bila ozbiljna“: Počela sanacija gasovoda u Bugarskoj
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala