- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

Balkanski festival ruskih crtanih filmova otvoren u Podgorici

© Foto : UstupljenBalkanski festival ruskih crtanih filmova u Podgorici
Balkanski festival ruskih crtanih filmova u Podgorici - Sputnik Srbija, 1920, 02.11.2021
Pratite nas
Balkanski festival ruskih crtanih filmova otvoren je večeras u Velikoj sali Crnogorske kinoteke i Muzičkog centra Crne Gore (MCCG) u Podgorici.
Organizatori su istakli zahvalnost na prostoru koji su im ustupili Kinoteka i MCCG i istakli da je festival namijenjen dijaspori Ruske Federacije, ali i da se njegovim organizovanjem u Crnoj Gori pokreće nova važna saradnja u istoriji dviju kultura.
Publici se na otvaranju, pored ostalih, obratila i Susana Alperina, novinarka i filmska kritičarka. Nakon tridesetominutne ceremonije otvaranja uslijedila je projekcija dugometražnog crtanog filma „Hofmanijada“ u režiji Stanislava Sokolova.
Festival se održava i sjutra u Podgorici, a sjutra i prekosjutra priliku da pogledaju ruske crtane filmove imaće i publika u Budvi u bioskopu „Kadmus sinepleks“.
„Specijalne projekcije klasičnih i novih filmova najstarijeg ruskog filmskog studija ‘Sojuzmultifilm’ održavaju se povodom 85. godišnjice legendarne ‘fabrike crtanih filmova’, na inicijativu Rosotrudničestva, kompanije ’Balkanski putnik‘ i ‘Ruske gazete‘. Poseban poklon za mlade gledaoce biće projekcija novog jedinstvenog dugometražnog filma ‘Hofmanijada’“, kazali su organizatori.
Festival u Crnoj Gori organizuju: „Balkanski putnik“, „Ruskofona dijaspora Crne Gore“, Kulturno-informativni centar „Moskva“ u Podgorici i „Rossotrudničestvo“, uz podršku Dana ruskog dječijeg filma u Srbiji „Priče o djetinjstvu“. Festival je podržala Ambasada Ruske Federacije u Crnoj Gori.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala