- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

Andrija Mandić: Ruka DF-a pružena prema parlamentarnoj većini, a ne opoziciji

© Sputnik / Aleksandar MilačićAndrija Mandić
Andrija Mandić - Sputnik Srbija, 1920, 02.11.2021
Pratite nas
Naš cilj nije obaranje Vlade, nego dogovor parlamentarne većine da se okupimo oko programa i jedinstva u akciji kako da promijenimo Crnu Goru, odnosno kako da ispunimo sve ono što smo obećali građanima 30. avgusta, rekao je jedan od lidera Demokratskog fronta (DF) Andrija Mandić.
Mandić je najavio da su dalji koraci DF-a upereni u pravcu razrješenja teške političke krize u kojoj se nalazi Crna Gora. On je naveo da su DF i Koalicija "Za budućnost Crne Gore" podvukli crtu i jasno saopštili put za razrješenje krize upravo u dogovoru parlamentarne većine.
"Parlamentarnoj većini ponudili smo model izbora nove Vlade sa kojom bi počela i obnova svih institucija koje ne funkcionišu, ali bi počela i obnova kroz samu Vladu. Počela bi i kadrovska obnova. Imali bi drugačiju situaciju u policiji i pravosuđu. Mogli bi da građanima isporučimo ono što smo im obećali prije godinu", dodao je Mandić.
Mandić je istakao da je parlamentarna većina spremna za razgovore i razrješenje političke krize.
"Siguran sam da je postupak rekonstrukcije Vlade nemoguće obezbijediti u ovakvim uslovima. Sada imamo mnogo veću šansu za dogovor. Nije naš cilj obaranje Vlade, nego dogovor parlamentarne većine da se okupimo oko programa i jedinstva u akciji kako da promijenimo Crnu Goru, odnosno kako da ispunimo sve ono što smo obećali građanima 30. avgusta", istakao je Mandić za TVCG.
Mandić je ponovio da je ruka DF-a pružena prema parlamentarnoj većini, a ne opoziciji.
"Vjerujemo u dogovor. Bićemo veoma konstruktivni u tim razgovorima i ne bih unosio nijednu pesimističku crtu. Bolje da vjerujemo da će da dođe do toga i da će Crna Gora da krene pravim putem", dodao je Mandić.
Mandić je najavio da će razgovor sa parlamentarnom većinom biti iniciran veoma brzo.
Zdravko Krivokapić - Sputnik Srbija, 1920, 02.11.2021
SRBIJA
Krivokapić: Ispunio sam sve što sam obećao mitropolitu Amfilohiju
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala