- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Lavrov: Putin je upozorio Bajdena

© Foto : Youtube/RuptlyVladimir Putin i Džo Bajden u Ženevi
Vladimir Putin i Džo Bajden u Ženevi - Sputnik Srbija, 1920, 01.11.2021
Pratite nas
Predsednik Rusije Vladimir Putin na sastanku sa američkim predsednikom Džozefom Bajdenom u junu u Ženevi, upozorio je američkog lidera da ne pokušavaju da naprave vojne baze u zemljama Centralne Azije, koristeći situaciju u Avganistanu, izjavio je ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov.

„S tim u vezi, Putin je rekao to Bajdenu u junu kada su se sastali u Ženevi. Ta tema je isplivala, jer su već predvideli šta će se događati. I Putin je rekao Bajdenu: „Mi smo kategorički protiv toga da pokušate, kako smo čuli, da se dogovorite sa centralnoazijskim državama o raspoređivanju dela vojnih struktura na njihovoj teritoriji kako bi, po potrebi, izvodili takozvane napade iza horizonta na teritoriju Avganistana“, rekao je Lavrov u emisiji televizije „Rusija 24“.

Lavrov je primetio da su se SAD sa takvim predlogom obraćale ne samo centralnoazijskim susedima Avganistana, već i drugim zemljama.

„Takvi zahtevi su bili upućeni Pakistancima, onu su odbili, Uzbekistan je javno izjavio da njihovim ustavom nije predviđeno razmeštanje vojnih baza na teritoriji zemlje, dok je predsednik Kirgizije izjavio da oni to ne žele“, dodao je Lavrov.

„S obzirom da znam kako Amerikanci vole da dosađuju, nije isključeno da će nastaviti da sa raznih strana dolaze do iste teme. Poslednje, što sam čuo, navodno, već pokušavaju da uvuku Indiju u to, kako bi Pentagon imao neke mogućnosti na teritoriji Indije“, rekao je Lavrov.
Pogled na američki Kapitol u Vašingtonu - Sputnik Srbija, 1920, 28.09.2021
RUSIJA
Mediji: Amerika razmatra korišćenje ruskih baza u Aziji; Kongresmeni traže objašnjenje od Bajdena
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala