Iznenadni obrt: Nemanja Radulović i Beogradska filharmonija večeras otvaraju 53. Bemus

© Sputnik / Radoje PantovićNemanja Radulović tokom nastupa na otvaranju festivala Boljšoj
Nemanja Radulović tokom nastupa na otvaranju festivala Boljšoj - Sputnik Srbija, 1920, 01.11.2021
Pratite nas
Pedeset treće Beogradske muzičke svečanosti (BEMUS) biće otvorene večeras koncertom našeg proslavljenog violiniste Nemanje Radulovića, u pratnji orkestra Beogradske filharmonije. Radulović večeras u Zadužbini Ilije M. Kolarca nastupa umesto ranije najavljene pijanistkinje Hatje Bunijatišvili, koja je otkazala nastup zbog pandemije.
Nemanja Radulović će zajedno s Beogradskom filharmonijom izvesti Drugi violinski koncert Sergeja Prokofjeva, a na programu orkestra će biti i dela Glinke i Rahmanjinova.
Neočekivani koncert proslavljenog violiniste biće uvod u za njegov ranije zakazani nastup u novoj koncertnoj sezoni Beogradske filharmonije, koji je planiran za februar naredne godine.
Srpski violinista Nemanja Radulović u Moskvi - Sputnik Srbija, 1920, 07.09.2016
Nemanja Radulović — svetska zvezda i ambasador Srbije
„Svi planiramo koncerte mesecima unapred, ali nekada se desi nešto u poslednjem trenutku i ne može da se realizuje na način koji smo osmislili. Bio sam u Beogradu nekoliko dana i trebalo je da letim za Pariz. Radovao sam se zbog nastupa Hatje na otvaranju Bemusa, umetnice koju mnogo volim, zajedno s divnim kolegama iz Beogradske filharmonije. Radujem što ćemo se videti na sutrašnjem neplaniranom nastupu gde ću svirati drugi violinski koncert Prokofjeva, ali takođe i u februaru kada ću zajedno sa Beogradskom filharmonijom nastupiti na Kolarcu. Najviše od svega želim da Hatja dođe što pre u Beograd i podeli svoju umetnost sa svima nama”, rekao je Nemanja Radulović povodom večerašnjeg koncerta.
Ovogodišnje izdanje Bemusa trajaće do 13. novembra, a tokom manifestacije očekuju se i nastupi baritona Tomasa Hempsona (3. novembar), zajedno sa Simfonijskim orkestrom i Horom Radio televizije Srbije, kao i kamernog ansamlba „Trinaest gudača“ i ruskog violončeliste Denisa Šapovalova (5. novembar), koji uz klasičan repertoar beogradskoj publici predstaviti svoj “Bravurozni koncert“ i svoje originalne obrade numera grupe Pink Flojd.
Nemanja Radulović - Sputnik Srbija, 1920, 30.09.2020
Nemanja Radulović: Ova sala je moj drugi dom
Najavljen je i koncert Crkvene pevačke družine „Branko“ iz Niša, koji će 6. novembra nastupiti u kripti Hrama Svetog Save, kao i Orkestra Opere i teatra Madlenijanum, koji će u svojoj matičnoj dvorani održati koncert 8. Novembra.
Kao solistkinje nastupiće škotska violinistkinja Kandida Tompson i srpska violončelistkinja Ksenija Janković, a poseban doživljaj za publiku biće nastup pijaniste Aleksandra Madžara 10. novembra u Kolarcu.
Za zatvaranje BEMUS-a predviđen je program “koji predstavlja pravi pogled ka budućnosti“ - 12. i 13. novembra će u Malom pozorištu Duško Radović biti izvedena opera za decu "Dečja soba" Milenka Živkovića, nastala prema pričama Desanke Maksimović.
Tradicionalno, u planu je i BEMUS na bis 14. novembra u Kolarcu, kada će Aleksandar Madžar izvesti drugi koncert u sklopu svog osmodelnog serijala.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala