- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

Abazović: Ako žele novu prvo moraju da obore aktuelnu Vladu

© Flickr / Sputnjiku ustupila Vlada Crne GorePotpredsedni Vlade Crne Gore Dritan Abazović
Potpredsedni Vlade Crne Gore Dritan Abazović - Sputnik Srbija, 1920, 01.11.2021
Pratite nas
Ako neko želi da bira novu Vladu prvo mora da obori postojeću, kazao je vicepremijer i predsjednik Ure Dritan Abazović, navodeći da je za dogovor sa ostalim predstavnicima vladajuće većine.
Abazović je, nakon sjednice Odbora za bezbjednost na kojoj je održano kontrolno saslušanje povodom dešavanja na Cetinju 4. i 5. septembra, komentarisao najavu Demokratskog fronta iz kojeg su saop[tili da je za njih rekonstrukcija Vlade gotova i da bi trebalo birati novu izvršnu vlast.
“Nemam komentar. Naši stavovu su bili jasni da nismo za rekonstrukciju i sada su oni došli na naše. Što se nas tiče mi smo tu da sjednemo i da se dogovorimo. Bilo bi dobro da ne gubimo vrijeme nego da nadjemo rješenje.Da bi birali novu vladu mora neko da obori postojeću. Da li su kolege spremne na to ne znam.“, kazao je Abazović novinarima u parlamentu.
Govoreći o dešavanjima na Cetinju tokom ustoličenja mitropolita SPC Joanikija, Abazović je kazao da zemlja treba da iznalazi načine kako se takve stvari ne bi ponavljale.
„Niko od poslanika nije imao poseban stav o menadžmentu Uprave policije. Mi ćemo se odnijeti prema tome što je izvještaj, daćemo svoje komentare i onda će biti proslijeđen Vijeću za bezbjednost koji će ga tretirati kako treba.Niko drugi osim ljudi koji su nadležni za sektor bezbjednosti neće voditi sektor bezbjednosti dok je ovakva situacija.”, naveo je Abazović.
Prema njegovim riječima, sektor bezbjednosti izaziva posebnu pažnju što ga raduje.
“Čekamo da tužilaštvo odradi svoj dio posla. Sad i oni koji su u početku bili na konfuznim pozijama sada vide na nema razloga za to. Stanje je redovno, mir u Crnoj Gori je očuvan i to je najvažnije.”, naveo je Abazović.
Zdravko Krivokapić u Skupštini Crne Gore - Sputnik Srbija, 1920, 29.10.2021
REGION
Krivokapić: Ko se opredijeli za prelaznu ili manjinsku vladu pomaže bivšem režimu /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala