- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Politički „rat“ – razlog je Novak Đoković

© AP Photo / John MinchilloNajbolji teniser sveta Novak Đoković
Najbolji teniser sveta Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 31.10.2021
Pratite nas
Situacija povodom održavanja Australijan opena se ne smiruje, a Den Tihen, federalni ministar turizma, smatra da treba uraditi sve da Novak Đoković zaigra na prvom Grend slemu u godini, što je u suprotnosti sa ranije izračenim stavovima zvaničnika.
Kada je objavljeno da je Australija donela odluku da i profesionalni sportisti koji dolaze u državu Viktoriju moraju da budu vakcinisani, najveća polemika vodila se oko učešća Novaka Đokovića na Australijan openu.
Podršku da se donese odluka koja će nevakcinisanim igračima dopustiti da igraju na prvom Grend slemu u sezoni uputio je Den Tihen, federalni ministar turizma, koji je objasnio da bi bila velika šteta za turnir ukoliko ga Novak Đoković ne igra.
„Treba da koristimo zdrav razum. Ako možemo da dovedemo igrače, posebno najbolje na svetu i oni mogu da prođu karantin... Čini mi se da je to razuman predlog. Novak Đoković je bio apsolutni nosilac Australijan opena i jedan od najboljih igrača koji je ikada igrao na ovom turniru. Bila bi šteta da ne nađemo način, posebno ako je on spreman da odradi dvonedeljni karantin“, objasnio je Tihen.
Ministar nije osporio da je vakcinacija važna, ali smatra da teniseri mogu da budu bezbedni i bez nje ukoliko se pridržavaju mera.
„Neverovatno je važno da se vakcinišete, ali ono što treba da uradimo jeste da koristimo zdravi razum. Ako postoji karantin, igrači su bezbedni, to znači da možemo da organizujemo najbolji mogući turnir“, objasnio je Tihen.
Ranije se iz Australije oglasio i Skot Morison, premijer, koji je otkrio da će nevakcinisani igrači najverovatnije moći da igraju Australijan open.
„Identična pravila važe za sve, bez obzira da li je reč o pobedniku Grend slema, premijeru, poslovnom putniku, studentu ili bilo kome drugom. Da nisam duplo vakcinisan kada sam stigao kući iz Glazgova, proveo bih dve nedelje u karantinu u Sidneju. Države će postaviti pravila o karantinu, onakva kakva jesu“, otkrio je Morison.
Podsetimo, ranije su australijski političari govorili da Đoković ne bi smeo da bude izuzet od pravila o dvostrukoj vakcinaciji kao neophodnosti za ulazak u Australiju.
Novinari sa Novakom Đokovićem - Sputnik Srbija, 1920, 20.10.2021
SPORT
„Mali političar“ dočekao Đokovića na volej – put ka mnogo žešćim bitkama van terena
Australijan open zakazan je za period od 17. do 30. januara.
Novak Đoković i Endi Mari - Sputnik Srbija, 1920, 28.10.2021
SPORT
„Niko nikad neće ostvariti to što su ostvarila ta tri čudovišta“
Dominik Tim - Sputnik Srbija, 1920, 27.10.2021
SPORT
On je zvezda u svojoj zemlji, ali ga ne puštaju na turnir
Švajcarski teniser Rodžer Federer  - Sputnik Srbija, 1920, 27.10.2021
SPORT
Federer doneo sudbonosnu odluku
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala