- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

„Niko nikad neće ostvariti to što su ostvarila ta tri čudovišta“

© AP Photo / Christophe EnaNovak Đoković i Endi Mari
Novak Đoković i Endi Mari - Sputnik Srbija, 1920, 28.10.2021
Pratite nas
Endi Mari, britanski teniser, ne veruje u to da neko od tenisera u budućnosti može da dosegne visinu Federera, Nadala i Đokovića i osvoji 20 ili više Grend slem titula.
Mari odavno nije u samom teniskom vrhu, ali Rodžer, Rafa i Novak jesu, a trenutno su u trci za 21. Slemom, koji je nedavno u finalu US opena ispustio srpski teniser porazom od Danila Medvedeva.
„Postoji nekoliko momaka koji bi mogli da ciljaju sam vrh. Videćemo za pet, deset godina ko će biti to, ali mislim da niko od njih neće uspeti da osvoji 20 Grend slem titula kao što su uspela ta tri čudovišta“, iskren je bio Mari.
Mnogi stručnjaci i navijači su mišljenja da Mari nije imao sreće što je igrao u isto vreme kao i „velika trojka“, te da je u nekom drugom dobu mogao da osvoji mnogo više najvećih titula.
„Da li žalim što sam se rodio u isto vreme kad i oni? To je teško pitanje. Naravno, u jednu ruku žalim, jer znam da sam mogao da osvojim mnogo više titula da oni nisu bili tu ili da sam bio barem pet, šest godina mlađi. U drugu ruku, imao sam priliku da igram protiv najboljih igrača u istoriji na najvećim turnirima“, rekao je Britanac.
„Igrao sam protiv Rafaela Nadala na Rolan Garosu, Rodžera Federera na Vimbldonu i Novaka Đokovića na Australijan openu i US openu. Uvek u finalu, čak i na Olimpijskim igrama. Naravno, nisam pobedio u svim tim mečevima, ali jesam u nekoliko. Imao sam sreće što sam mogao da igram protiv njih jer su mi oni pomogli da napredujem podizanjem lestvice na viši nivo“, dodao je.
Što se tiče naredne generacije, Mari je imenovao Danila Medvedeva i Stefanosa Cicipasa kao najveće kandidate da zamene „veliku trojku“.
„Za mene je trenutno Medvedev najbolji na betonu. Osvojio je US open, ali je i pre toga igrao izuzetno. Mislim da je njegova igra kompletnija nego kod ostalih, ali na šljaci je to teško reći...“, priča Mari i dodaje:
„Cicipas nije bio loš, ali postoji još nekoliko momaka koji mogu da osvajaju titule na šljaci. Na travi je otežano time što su loptice sporije, a to je podloga za koju više nema mnogo specijalista. Tu su se čak i Cicipas i Medvedev mučili, tako da stvarno ne znam“.
Aleksandar Zverev slavi osvojen poen u duelu protiv Endija Marija u Indijan Velsu - Sputnik Srbija, 1920, 13.10.2021
SPORT
Spektakl – Zverev posle posle drame i „prozivki“ izbacio Marija!
Novinari sa Novakom Đokovićem - Sputnik Srbija, 1920, 20.10.2021
SPORT
„Mali političar“ dočekao Đokovića na volej – put ka mnogo žešćim bitkama van terena
Endi Mari - Sputnik Srbija, 1920, 14.10.2021
SPORT
Britanac priznao: „Novak je najbolji u tome...“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala