- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Monca je videla mladog Srbina – sjajna vožnja u užasnim uslovima /video/

© Sputnik / Aleksandar MilačićNikola Miljković
Nikola Miljković - Sputnik Srbija, 1920, 31.10.2021
Pratite nas
Nikola Miljković, mladi srpski reli vozač, ostavio je sjajan utisak u svom prvom pojavljivanju u takmičenju Reno klio kup održanom na legendarnoj stazi Monca u Italiji.
Miljković, član tima Tempo rejsing tim, prvi put je nastupio u novom automobilu i novom takmičenju, i s obzirom na to kakvi su bili vremenski uslovi, odvezao je odlične dve trke.
Miljković je prvu trku startovao sa 14. pozicije pošto je u kvalifikacijama zabeležio vreme od 2.15,053, što je bilo 1,63 sekunde sporije od prvoplasiranog.
Na startu je upao u gužvu, morao je sa grupom vozača da prođe sporednom putanjom, ali je zadržao svoju poziciju čak i posle intervencije sigurnosnog vozila zbog sudara na stazi.
Trku je završio sa 15. mestu sa 12,172 sekundi zaostatka za pobednikom Feličijem Želminijem iz Italije.
Druga trka je bila još veći izazov za momka iz Beograda starog 26 godina – kvalifikacije nisu bile dobre, startovao je kao 24. sa vremenom 2.15,953, što je bilo 2,395 sekundi više u odnosu na najbolje.
Ipak, Miljković je fenomenalno odvezao trku, stigao je čak i do 11. pozicije u jednom momentu, a u konačnom plasmanu je bio 13. sa 12,759 sekundi zaostatka u odnosu ja Želminija koji je upisao i drugu pobedu u vikendu.
Nikola Miljković - Sputnik Srbija, 1920, 26.10.2021
SPORT
Srpska zastava stiže u Moncu: Nikola ima benzin u krvi i, konačno, „paklenu mašinu“ /foto, video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala