- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Lukašenkova automatska puška postala eksponat u predsedničkoj palati /foto/

© Foto : Press-služba prezidenta RB / Uđi u bazu fotografijaPredsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko sa automatskom puškom ispred rezidencije u Minsku. Datum fotografije nepoznat.
Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko sa automatskom puškom ispred rezidencije u Minsku. Datum fotografije nepoznat. - Sputnik Srbija, 1920, 31.10.2021
Pratite nas
Automat AKS-74u, sa kojim se predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko pojavio u Palati nezavisnosti u avgustu 2020. godine, postao je eksponat izložbe, preneo je beloruski Telegram-kanal „Pul prvog“.
Osim oružja, izložena je i slika na kojoj je prikazan fragment događaja 23. avgusta, na kojoj je šef države naslikan sa najmlađim sinom Nikolajem.
Kako je objasnila portparolka beloruskog predsednika Natalija Ejsmont, sam Nikolaj tog dana nije pustio oca samog, pa je izašao sa njim sa oružjem u rukama tokom avgustovskih protesta.
Sliku na kojoj su prikazani Aleksandar i Nikolaj Lukašenko sa automatskim puškama, šefu države poklonila je za rođendan mlada umetnica – ćerka jednog od zaposlenih u predsedničkoj obaveštajnoj službi.
Aleksandar Lukašenko naložio je da se slika izloži u Palati nezavisnosti.
Osim slike, izloženi su beretka, uniforma i simboli OMON-a (specijalnih policijskih snaga), skulptura specijalnih snaga i zastava patriota Belorusije.
Pristalice beloruske opozicije na protestu ispred predsedničke palate u Minsku - Sputnik Srbija, 1920, 30.08.2020
Lukašenko ponovo sa automatom ispred rezidencije /foto/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala