- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Apsurd evropske košarke: „Ovo je veliki problem“

© Foto : fiba.basketballSelektor Crne Gore Zvezdan Mitrović
Selektor Crne Gore Zvezdan Mitrović - Sputnik Srbija, 1920, 31.10.2021
Pratite nas
Zvezdan Mitrović, trener Monaka, izneo je niz kritika na račun francuskih televizija, s obzirom da Francuzi ne mogu putem televizije da prate Evroligu.
Košarka u Francuskoj nalazi se u usponu, Monako i ASVEL spadaju među najprijatnija iznenađenja u Evroligi, ali u primeru ove države vidimo sav apsurd evropske košarke, pošto nijedna televizija u zemlji, po mnogima, najboljih vina ne prenosi elitno takmičenje.
Košarka u Evropi nije profitabilan sport, vlasnici klubova teško da mogu da budu u plusu na kraju sezone, a ovo je samo jedan od primera zašto je to slučaj.
Danilo Anđušić - Sputnik Srbija, 1920, 29.10.2021
SPORT
Srpsko veče u Evroligi, Monako razbio „armejce“ iz Moskve
Monako i ASVEL sklopili su sjajne timove koji igraju fantastičnu košarku, ali ako ste ljubitelj sporta pod obručima u Francuskoj, onda ili morate da jurite „strimove“ na internetu ili imate opciju da platite Evroliga TV koji nije tako jeftin.
Francuski klubovi u petak su napravili velike podvige pobedivši CSKA, odnosno Panatinaikos, a Zvezdan Mitrović je na konferenciji za medije kritikovao sistem.
„Ove pobede su velike za košarku u Francuskoj. Ali, nažalost ljudi nisu mogli da gledaju na televiziji. To je problem. Propustili ste jako dobre utakmice, i to je jako loša stvar“, rekao je Mitrović.
Poznato je da su TV prava jedan od izvora finansiranja klubova i da na osnovu toga mnogi ostvari dobre prihode, i samim tim što nijedna televizija ne prenosi Evroligu u Francuskoj govori nam o apsurdu, kako evropske košarke, a tako i same Evrolige.
Prethodnih dana pisali smo o želji da se u Evropi napravi novi sistem košarkaškog takmičenja, a sve pod pokroviteljstvo NBA, ali nakon ovakvih stvari trebalo bi da se zapitamo da li Amerikanci uopšte imaju interes da ulažu u nešto što nije isplativo, a ovakva Evroliga nije.
Počinje proces amerikanizacije Evrope – gde je tu Beograd?
„Da se Jugoslavija nije raspala...“: Čuveni Amerikanac oduševljen Jokićem
Srpsko veče u Evroligi, Monako razbio „armejce“ iz Moskve
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala