- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Srpsko veče u Evroligi, Monako razbio „armejce“ iz Moskve

© Foto : FIBADanilo Anđušić
Danilo Anđušić - Sputnik Srbija, 1920, 29.10.2021
Pratite nas
Danilo Anđušić (Monako), Vasilije Micić (Efes) i Filip Petrušev (Efes) odigrali su odlične utakmice u pobedama ekipa, dok je Nemanja Nedović sa Panatinaikos doživeo poraz od ASVEL-a.
Krenućemo od susreta Monaka i moskovskog CSKA koji je pripao domaćinu. Nije se činilo da će tako biti na početku utakmice, pošto su gosti iz Rusije imali velikih +18 posle osam minuta igre – 7:25.
Ipak, Kneževi su uspeli da se koliko-toliko vrate do poluvremena, te je na petnaestominutnoj pauzi rezultat bio 39:50.
Treća četvrtina bila je odlučujuća. Tada su Pariz Li i Danilo Anđušić najavili preokret, a zatim su Brok Motum, Donta Hol i Majk Džejms samo nastavili u istom ritmu.
CSKA je uglavnom taj koji ubaci protivnike u „mašinu“, ali ovoga puta bila je obrnuta situacija, pošto su Moskovljani potpuno upali u vrtlog domaćina i nisu uspeli da se izvuku.
Anđušić je odigrao sjajnu utakmicu, sa 16 poena bio je drugi najbolji strelac ekipe i svakako jedan od najzaslužnijih za veliki preokret.
Hol je bio najefikasniji sa 17 poena, na to je dodao i deset skokova i na kraju je zasluženo poneo epitet najboljeg pojedinca meča.
Nešto ranije utakmicu su završili Anadolu Efes i Žalgiris. Aktuelni šampion Evrope na krilima srpskog dua Micić-Petrušev došao je do važne pobede u eliti.
Ekipa Ergina Atamana slavila je 94:60, a Micić i Petrušev bili su među najzaslužnijima za pobedu.
Bivši centar Mege utakmicu je završio sa 14 poena i sedam skokova, dok je aktuelni MVP u prvoj utakmici po povratku na teren ostvario učinak od 11 poena, tri skoka i četiri asistencije.
I, za kraj. Nemanja Nedović i PAO nisu uspeli da izbegnu poraz od ASVEL-a, 70:84.
Nedović je utakmicu završio sa osam poena, ali i 3/9 iz igre, dok je goste iz Liona do trijumfa predvodio Elie Okobo sa 35 poena.
Standings provided by SofaScore LiveScore
Treba dodati da svoje veče nije imao Sanja Marinković koji se nije upisao u listu strelaca (0/5) u porazu Baskonije od Zenita.
„Arogantni Amerikanci to ne žele da prihvate“ – nova lekcija Grega Popoviča
„Kralj“ pao u Kazanju – Rusi srušili Real!
Tri meseca u Srbiji – više nego tri godine u Americi
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala