- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Ruski obaveštajci održali antiterorističke vežbe

© Sputnik / Jevgenij Bijatov / Uđi u bazu fotografijaOklopno vozilo "Tajfun-K"
Oklopno vozilo Tajfun-K - Sputnik Srbija, 1920, 29.10.2021
Pratite nas
Obaveštajci Amurskih jedinica Istočnog vojnog okruga, koji se nalaze na teritoriji Amurske oblasti, Jevrejske autonomne oblasti i Habarovskog kraja, su na oklopnim vozilima „Tigar“ i „Tajfun K“ oslobodili važan objekat od uslovnih terorista, saopštila je pres služba okruga.
Uslovni teroristi su zauzeli vitalni objekat i oteli civile, a pripadnici obaveštajnih jedinica su se do objekta probili na najnovijim oklopnim vozilima ‘Tigar’ i ‘Tajfun K’.
Izvršili napad na zauzeti objekat, oslobodili taoce i neutralisali uslovne teroriste, a pri tome su koristili dimne i svetleće bombe, kao i male izviđačke robote.
Na vežbama je učestvovalo oko 50 vojnika i 15 jedinica tehnike različite namene.
Pored toga, prema planu vežbi, došlo je do havarije i isticanja hemijski otrovnih supstancija, a oko 200 pripadnika jedinica radijacijske, hemijske i biološke zaštite Amurskih jedinica Istočnog vojnog okruga su blokirali njihov izvor, lokalizovali mesto havarije i odredili tip hemijskog otrova.
Na vežbama su korišćene mašine TDA-2A i moderne stanice ARS-14KM koje su predviđene za dekontaminaciju i dezinfekciju oružja i vojne opreme.
Detektor-BIO – ruski aparat koji otkriva prisustvo korone u vazduhu - Sputnik Srbija, 1920, 13.05.2021
Novi ruski detektor za pet sekundi otkriva biološku pretnju
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala