- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Jović je od „ubice“ postao duh – neophodan mu je „kečap“

© AP Photo / Paul White Luka Jović
 Luka Jović  - Sputnik Srbija, 1920, 29.10.2021
Pratite nas
Agoniji Luke Jovića u prestonici Španije nema kraja. Poslednja potvrda da Srbin definitivno ne uživa poverenje trenera Karla Ančelotija stigla je na meču sa Osasunom gde Real nije postigao gol, a Italijan nije posegnuo za bivšim napadačem Ajntrahta. Zbog toga je na portalu As osvanuo tekst pod nazivom „Jović i Marijano dva duha“.
Jasno je da je reč o aluziji o tome koliko su Srbin i Marijano Dijaz, momak iz Dominikane koji ima i španski pasoš, na marginama kod iskusnog italijanskog stručnjaka.
Jednostavno, ne vidi ih!
Očekivalo se da bi Luka Jović mogao da zauzme čak i mesto startera, kako bi prvi špic i najbolji igrač kraljevskog kluba Karim Benzema odmorio zbog ubitačnog ritma i konsantnog igranja za klub i reprezentaciju, ali se to pak nije dogodilo.
Mediji na Pirinejima zavrteli su priču, a srpski preuzeli, kako će Jović istrčati na travu „Santijago “Bernabeua od prvog minuta jer je Osasuna jedan od timova kojima je dao gol otkako je za 60 miliona evra stigao iz Ajntrahta 2019. godine.
Nije mario za tim Ančeloti, već je ostao dosledan svojoj taktici da je mesto u samom srcu napada rezervisano za fantastičnog Benzemu koji mu neprestano vraća pogocima i asistencijama.
Francuski reprezentativac je na deset utakmica Primere postigao već devet golova uz sedam asistencija, a na terenu je od maksimalnih 900 minuta proveo čak 889. Ali, nije ovo priča o njemu, već o tome kako je za Špance i Ančelotija Luka Jovića od „ubice golmana“ postao duh!
As u svom tekstu apostrofira činjenicu da Real Madrid nikako nije mogao da pronađe put do mreže tima iz Pamplone, ali se trener nije opredelio za Jovića ili Dijaza, već je uveo Edena Azara koji i dalje muku muči s viškom kilograma i povredama, pa je i takav očigledno korisniji timu od pomenute dvojice.
Prema pisanju španskih medija Italijan je u nekoliko navrata pokušao da transformiše Jovića u „ubicu“ koji je zaprepastio u redovima Ajntrahta pre nekoliko sezona, kada je u sezoni 2018/19. postigao 28 golova za klub iz Frankfurta u svim takmičenjima, što je bila preporuka da Real istrese 63 miliona evra za Srbina.
Uveo je u igru Belgijanca u 69. minutu umesto Asensija, dok su otkrovenje sezone Vinisijus Žunior i Benzema ostali do kraja na terene, a Srbin i Dijaz zakucani za klupu.
Čak 32 puta je Real sa strane pokušao da napadne i ugrozi gol Osasune, imali su fudbleri madridskog giganta čak 23 centaršuta, 75 odsto vremena loptu u svom posedu, ali ostala je nula pored njihovog imena na semaforu kada je ono najvažnije u pitanju – golovi!
I vapio je kraljevski klub u tom meču za još jednim klasičnim špicem, prekaljenim golgeterom iz šesnaesterca i peterca, no Ančeloti nije smatrao da je trenutak za Srbina.
On je na konferenciji ipak pomenuo Luku, što mu svakako neće biti uteha da pokuša fudbalski da se vrati u život u najtrofejnijem klubu na svetu, već će po svoj prilici morati da potraži novi izazov (traži ga nekoliko italijanskih klubova) jer je u najboljim igračkim godinama – u decembru će napuniti 24.
„Jović nije bio sto odsto spreman jer je imao problem sa zglobom“, rekao je don Karlo.
Luka je zbog pomenute povrede propustio i „El Klasiko" koji je Real dobio 2:1 proteklog vikenda u Kataloniji, kao i meč Lige šampiona u gostima protiv Šahtjora gdu su Madriđani bili siloviti rezultatom 5:0.
Podslednji put, srpski reprezentativac koji je i u nacionalnom timu prikovan za klupu, jer selektor Dragan Stojković prednost opravdano daj gol-mašinama Aleksandru Mitroviću i Dušanu Vlahoviću koji vuku Orlove ka Mundijalu U Kataru, dobio je u porazu od Espanjola 3. oktobra.
Jović je tada zamenio imenjaka Hrvata Luku Modrića u 62. minutu da bi posle samo devet minuta asistirao Benzemi u porazu svog tima u Kataloniji rezultatom 2:1.
To je ujedno i sve od Luke Jovića ove sezone što se učinka tiče. Ruku na srce i nije imao previše prilike da pokaže šta zna i ume, jer mu je Italijan dozirao 60 minuta na čak pet utakmica, pa ja kao odgovor stigla samo ta jedna asistencija u Primeri.
U Ligi šampiona odigrao je jedan meč i to 24 minuta u šokantnom porazu od Šerifa iz Tiraspolja usred Madrida (1:2), ali ni tu nije uspeo da postigne pogodak ili da asistira.
Mediji u Španiji takođe konstatuju da je Jović kao „ubica golmana“ stigao u Madrid za 60 miliona evra, a da mu je sada vrednost na tržištu po procenama uglednog portala za vrednost fudbalera pala čak triput, te vredi 20 miliona evropskih novčanica.
Sve što se dešava, priča i piše, odnosno agonija kroz koju prolazi Jović moraće pod hitno da se reši.
Ili će mu Ančeloti pružiti šansu da pokuša da nađe put do protivničke mreže, ne bi li postigao efekat „kečapa“, jer golovi su kao kečap kada ga treseš neće da izađe, a kada izađe, bude ga baš puno.
E, to je ono što treba Luki, ili će u suprotnom morati da spakuje kofere i fudbalsku sreću potraži pod nekim drugim suncem, daleko od madridskog koje ga, bar za sada, nije ogrejalo.
Nemanja Vidić i Jovan Simić - Sputnik Srbija, 1920, 28.10.2021
SPORT
Mladi humanitarac ponovo u akciji: „Postalo je jako teško, ali moramo da skrenemo pažnju“
Srpska crkva u Hrvatskoj - Sputnik Srbija, 1920, 28.10.2021
REGION
Urlici ratnohuškačkih hordi i molitva Srba: Sudar dve slike pod tmurnim hrvatskim nebom
Dušan Tadić (levo) i Nemanja Radonjić - Sputnik Srbija, 1920, 28.10.2021
SPORT
Radonjić konačno pokazao šta zna i ume u Portugaliji /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala