- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Bugari upitali Zaeva: Vređate političare zbog bugarskog državljanstva, ali vam ne smeta srpsko?

Pratite nas
Stranka makedonskog premijera Zorana Zaeva „Socijaldemokratski savez Makedonije“ izrazila je nezadovoljstvo zbog toga što kandidatkinja za gradonačelnika Skoplja Danijela Arsovska iz stranke VMRO DPMNE, prema navodima stranke, krije da ima i bugarsko državljanstvo.
„Ako Danijela danas laže o najvažnijim nacionalnim pitanjima, o čemu je još lagala tokom ove kampanje?!“, navodi se u objavi stranke „Socijaldemokratski savez Makedonije“ na Fejsbuku.
Poslanica stranke Slavjanka Petrovska izjavila je da Arsovska koja poseduje bugarsko državljanstvo ne može da se brine o interesima stanovnika Skoplja.
Prema rečima predsednika bugarske neprofitne organizacije „Fond Makedonija“ Vitkora Stojanova, ponašanje stranke može se nazvati pravim govorom mržnje.
„Prvo, ne znamo da li je ona državljanka Bugarske, a kao drugo ne izražavamo joj nikakvu podršku, jer i stranka DPMNE često koristi govor mržnje. Ali mi izražavamo žaljenje i ogromno ogorčenje zbog toga što vladajuća stranka u Severnoj Makedoniji na zvaničnom nivou koristi govor mržnje protiv svojih građana koji su navodno Bugari“, rekao je predsednik organizacije za BNR.
Stojanov se iznenadio zašto Skoplje vređa građane i istovremeno teži u Evropsku uniju.
Pored toga, on je skrenuo pažnju na to da drugi službenik iz Skoplja Saša Bogdanović ima srpsko državljanstvo.

„Zorane Zaev, da li Vaš načelnik opštine Centar u Skoplju Saša Bogdanović ima srpski pasoš? To nije problem za vašu stranku, ali je bugarski pasoš ogroman problem?“, upitao je Stojanov.

Podsetimo, i Bugarsku potresa skandal uoči predsedničkih i parlamentarnih izbora u Bugarskoj – bugarski predsednik Rumen Radev našao se na udaru uoči izbora zbog kanadskog državljanstva njegovog ministra.
Rumen Radev - Sputnik Srbija, 1920, 28.10.2021
SVET
Traže impičment: Bugarski lider na udaru uoči izbora zbog kanadskog državljanstva njegovog ministra
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala