- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

„Sputnjik Ve“ formira dobar ćelijski imunitet kod dece

© Sputnik / Ilья Naйmušin / Uđi u bazu fotografijaAmpule sa vakcinom protiv kovida "Sputnjik Ve"
Ampule sa vakcinom protiv kovida Sputnjik Ve - Sputnik Srbija, 1920, 28.10.2021
Pratite nas
Prema rezultatima prve faze istraživanja, vakcina protiv virusa korona za decu „Sputnjik Ve“ (Sputnik V) je formirala dobar ćelijski imunitet, saopštila je pres služba gradonačelnika Moskve.
„Rezultati prve faze istraživanja pokazuju da je vakcinacija dobrovoljaca u dve faze, kako jednom desetinom tako i jednom petinom doze za odrasle, dovoljna da se formira dobar ćelijski imunitet. Istraživanjem se došlo do zaključka da je preparat bezbedan i da utiče na formiranje imuniteta. Pokazatelji za bezbednost i imunitet su prevazišli pokazatelje kod odraslih osoba učesnika u ispitivanjima prve i druge faze“, navodi se u saopštenju.
U Moskvi se trenutno sprovodi istraživanje bezbednosti i efikasnosti vakcine „Sputnjik Ve“ za decu i biraju se dobrovoljci za drugu fazu istraživanja.
U prvoj fazi ispitivanja je učestvovalo 99 dece mlađe od 18 godina (56 dečaka i 43 devojčice) uzrasta od 12 do 17 godina. Obe komponente vakcine je dobilo 92 dobrovoljca. Pritom, doza vakcine koja je data deci je jedna desetina ili jedna petina doze koja se daje odraslima.
Proizvodnja ruske vakcine Sputnjik Ve u Kazahstanu - Sputnik Srbija, 1920, 27.10.2021
RUSIJA
Rusija: Uskoro registracija dečje vakcine protiv virusa korona
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala