- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Lukašenko: Belorusija će oštro odgovoriti na militarizaciju duž zapadne granice

© REUTERS / KACPER PEMPELPoljski vojni kamion pored ograde dignute na granici sa Belorusijom
Poljski vojni kamion pored ograde dignute na granici sa Belorusijom - Sputnik Srbija, 1920, 28.10.2021
Pratite nas
Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko izjavio je da će Belorusija oštro reagovati na pokušaje prebacivanja trupa na zapadne granice zemlje.
„Poljaci na granici sa Belorusijom boriće se protiv ilegalne migracije tenkovima ‘Leopard’. Verovatno će vas to iznenaditi. Ali kako se boriti tenkovima protiv civila, ne znam. Oni samo traže bilo kakav izgovor da približe svoje trupe do naših granica.Čitajte – granica Savezne države. Mi sve to vidimo i, naravno, vrlo oštro ćemo reagovati na to. Sačekaćemo još neko vreme i upozoriti ih. A onda imamo šta da približimo granicama. Imamo i mi, a kamoli Ruska Federacija. Dejstvovaćemo oštro, ne obazirući se ni na kakve kritike sa njihove strane“, naglasio je Lukašenko, prenosi agencija Belta.
Ranije je saopšteno da poljske vlasti planiraju da pošalju 2,5 hiljada vojnika kao pomoć graničarima u zaštiti pograničnog područja od ilegalnih imigranata. Takođe, poljska strana šalje u pogranični grad Bjala Podlaska na granici sa Belorusijom na tenkovima „Leopard“ jedinice 10. oklopne brigade.
Osim toga, tokom vežbi u Litvaniji u blizini granice sa Belorusijom takođe su korišćeni američki tenkovi „Abrams“ i nemački „Leopardi“. U vezi sa situacijom na granici Lukašenko je naložio svom pomoćniku – inspektoru za Grodnjensku oblast Juriju Karajevu, da pomno prati situaciju.
Američki tenkovi M1A2 Abrams na vojnim vežbama u Litvaniji - Sputnik Srbija, 1920, 23.09.2021
SVET
Poljska će na istočnoj granici rasporediti 250 američkih tenkova
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala