- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Srbija silovita na startu Svetskog prvenstva u Beogradu /video/

© Foto : BSSAlmir Memić
Almir Memić - Sputnik Srbija, 1920, 27.10.2021
Pratite nas
Dominantna Srbija prvog dana takmičenja na Svetskom prvenstvu u olimpijskom boksu za muškarce 2021. koje se održava u beogradskoj Areni. Tri od tri imali su bokseri koji se takmiče pod zastavom naše zemlje.
Prvu pobedu Srbiji na Svetskom prvenstvu doneo je Rus Pavel Fjodorov koji je rezultatom 5:0 savladao reprezentativca Nemačke Davida Gevorkijana.
Drugu pobedu obezbedio je mladi srpski as Almir Memić u srednjoj kategoriji (75) kilograma protiv Engleza Luisa Ričardsona rezultatom 4:1.
„Meč je bio veoma težak. Boksovao sam protiv Engleza koji je učestvovao na Olimpijskim igrama u Tokiju i jako sam zadovoljan i srećan što sam pobedio. Zahvaljujem se publici koja je došla da me podrži i svojim trenerima koji su mi ceo meč pružali podršku i govorili šta treba da radim. Sledeći meč boksujem protiv veoma dobrog Engleza, već smo jednom imali međusobni duel koji sam izgubio, ali sam sada daleko spremniji. Boksujem pred domaćom publikom i nadam se pobedi“, rekao je Almir.
Memić, koji je poznat po nadimku „Mali Tajson“ sledi susret sa Kevinom Šumanom 30. oktobra. Četiri pobede donose mu sigurnu, bronzanu medalju.
Zlatni dečko srpskog boksa dolazi iz Prijepolja, a Srbiji je doneo zlato sa međunarodnog turnira u Sofiji u martu 2021. godine u kategoriji do 75 kilograma.
Bronzu za Srbiju osvojio je na Evropskm prvenstvu za omladince novembra 2020. godine. Zlatom se okitio i na omladinskoj „Zlatnoj rukavici“ 2021. koja je održana u Rakovici.
Treći predstavnik Srbije drugog dana tamičenja na Svetskom prvenstvu u Beogradu bio je Sadam Mogomedov u teškoj kategoriji (92) kilograma, koji je slavio protiv Enura Bujukdaga, predstavnika Turske, rezultatom 4:0.
Naredni meč Sadam boksuje protiv Brazilca Tešeire, dok bi ga meč za sigurnu medalju čekao 2. novembra.
„Prva runda bila je izuzetno teška i zbunjujuća, pokušavao sam da pronađem pravi ritam i sebe, što sam uspeo u naredne dve runde. Nakon dve godine sam se vratio u ring, ova pobeda je velika i mnogo mi znači. Podrška drugova iz reprezentacije, kompletnog našeg tima, navijača, bila je izuzetna i to je prelomilo da kako je meč odmicao budem sve jači i bolji i time dođem do pobede za Srbiju“, zaključio je Mogomedov.
U Sredu, 27. oktobra, boje Srbije u Areni braniće Omer Ametović u kategoriji minimum (48) kilograma koji je na rasporedu kao prvi meč od 18 časova protiv Turčina Muhameda Unlua, dok će Semiz Aličić u lakoj kategoriji (60kg), izaći u ring kao 10. meč od 18 časova protiv Irca Džona Halea.
Džejlan Toskić u polusrednoj kategoriji (71kg) protiv Tanzijca Kasim Mundbukvice kao sedmi meč od 13 časova, dok će Slobodan Jovanović u kruzeru (86kg) snage odmeriti sa Kubancem Nenrihom Ruizom Kordobom kao 11. meč od 13 časova.
Svetsko prvenstvo u boksu - Sputnik Srbija, 1920, 25.10.2021
SPORT
Pritisak iz EU: Brisel želi kosovske boksere u Beogradu
Nenad Borovčanin  - Sputnik Srbija, 1920, 25.10.2021
SPORT
Reakcija na kosovske „pritužbe“: Nema mesta manipulacijama
Ceremonija otvaranja Svetskog prvenstva u boksu - Sputnik Srbija, 1920, 24.10.2021
SPORT
Spektakularno otvaranje Svetskog prvenstva u boksu – neka borbe počnu! /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala