- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Pritisak iz EU: Brisel želi kosovske boksere u Beogradu

© Sputnik / Lola ĐorđevićSvetsko prvenstvo u boksu
Svetsko prvenstvo u boksu - Sputnik Srbija, 1920, 25.10.2021
Pratite nas
Evropska unija zatražila je od organizatora Svetskog prvenstva u boksu, koje je u Beogradu startovalo 24. oktobra i trajaće do 6. novembra, da omogući ravnopravno učešće bokserima takozvane države Kosovo na takmičenju, preneo je Radio Slobodna Evropa.
Podsetimo, u dva navrata su bokseri sa Kosova 23. oktobra pokušali da uđu u Srbiju ali ih je policija zaustavila na graničnom prelazu što je podiglo prašinu koja je stigla i do Evropske unije, te se po tom pitanju oglasio portparol EU Peter Stano.
„Evropska unija u potpunosti podržava Međunarodnu boksersku asocijaciju u njenom očekivanju da se delagacija Bokserskog saveza Kosova ne tretira drugačije od delegacija bilo koje druge članice Asocijacije i da se omogući da Kosovo učestvuje na ravnopravnoj osnovi“, poručio je Peter Stano.
Delegaciju boksera sa Kosova činila su tri boksera, selektor i sekretar Bokserskog saveza tzv. Kosova, ali je njima onemogućen ulazak u Srbiju.
Peter Stano podseća da su evropski predstavnici redovno podsećali da trajna normalizacija odnosa i održivo pomirenje između društava počinje intelektualnom, kulturnom, atletskom i umetničkom razmenom. Takve razmene, naglasio je on, neophodne su za izgradnju međusobnog razumevanja.
„Vlasti na svim nivoima trebalo bi da ulože napore i da obezbede da se takve razmene redovno odvijaju i bez ikakvih smetnji“, poručio je portparol EU Stano.
Nenad Borovčanin  - Sputnik Srbija, 1920, 25.10.2021
SPORT
Reakcija na kosovske „pritužbe“: Nema mesta manipulacijama
Rus Pavel Fjodorov, će braniti boje Srbije na Svetskom prvenstvu u olimpijskom boksu za muškarce u Beogradu - Sputnik Srbija, 1920, 25.10.2021
SPORT
Za Srbiju će se prvi boriti – Rus!
Srbija - ilustracija - Sputnik Srbija, 1920, 24.10.2021
SPORT
Srpska policija zaustavila boksere tzv. Kosova, a onda je stiglo upozorenje
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala