- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Ruska korveta u „morskom dvoboju“ kod obala Kalinjingradske oblasti: „Paketom“ protiv torpeda /video/

© Sputnik / Igorь Zarembo / Uđi u bazu fotografijaAmerički nosač aviona „Ros“ ušao u Baltičko more, pod budnim okom Baltičke flote
Američki nosač aviona „Ros“ ušao u Baltičko more, pod budnim okom Baltičke flote - Sputnik Srbija, 1920, 27.10.2021
Pratite nas
Posada ruske Baltičke flote održala je vojne vežbe kod obala Kalinjingradske oblasti. Vojnici su uvežbavali morski dvoboj, prenosi televizija „Zvezda“.
Prema scenariju manevara, korveta „Soobraziteljni“ izložena je torpednom napadu, nakon čega je usledio odgovor.
Tokom vežbi posada je identifikovala uslovnu pretnju pomoću hidroakustičkih sredstava, izvela protivtorpedni manevar i ispalila dva antitorpeda iz sistema „Paket“. Korveta je kontraudarom likvidirala torpeda za obuku. Zatim je izvršen kontraudar na brod uslovnog protivnika.
Zahvaljujući najnovijem protivpodmorničkom sistemu „Paket“ brod je faktički imun na podvodni napad. Sistem automatski klasifikuje metu, čak i ukoliko se radi o brzoj i kompaktnoj kao što su savremena torpeda. Zatim vrši potragu i navođenje.
Reporter „Zvezde“ Maksim Rumjancev skrenuo je pažnju na stalnog i „najvernijeg posmatrača“ na vojnim vežbama.
„Uvek na minimalnoj udaljenosti. Na zahteve ne odgovara, ne stupa u kontakt. Prema karakterističnim obrisima radi se o izviđačkom brodu Ratne mornarice Švedske klase 'orion'“, primećuje reporter.
Brodovi Baltičke flote nalaze se na borbenom dežurstvu kod obala Kalinjingradske oblasti. U svakodnevni posao posade spada uvežbavanje najrazličitijih scenarija i treninzi koji uključuju paljbu.
Raketni brod Čuvašija Baltičke flote tokom generalne probe parade za Dan mornarice Rusije - Sputnik Srbija, 1920, 01.02.2021
Od Baltika do Kaspijskog mora: Kako Rusija modernizuje baze svoje tri flote
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala