- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Policija saopštila nove detalje o incidentu na snimanju filma Aleka Boldvina

© AP Photo / Jae C. HongMesto tragedije na ranču na kojem je sniman film sa Alekom Boldvinom u glavnoj ulozi
Mesto tragedije na ranču na kojem je sniman film sa Alekom Boldvinom u glavnoj ulozi - Sputnik Srbija, 1920, 27.10.2021
Pratite nas
Osoba koja je bila zadužena za oružje na snimanju filma Aleka Boldvina, Hana Gutijerez, rekla je istražiteljima da je proverila oružje, ali da u njemu nije bilo pravih metaka pre fatalnog incidenta prošle sedmice u kojem je poginula snimateljka.
Prema objavljenim sudskim dokumentima, Hana Gutijerez je kazala i da municija nije bila obezbeđena tokom pauze za ručak na setu vesterna koji se snimao u Santa Feu, u Nju Meksiku.
Policija Santa Fea je, inače, danas održala prvu konferenciju za novinare na kojoj je izvestila o novim detaljima o ubistvu snimateljke Haline Hačins na setu filma „Rust“ (Rđa).
Podsetimo, incident se dogodio u četvrtak poslepodne na na ranču Bonanca Krik južno od grada Santa Fea. Glumac Alek Boldvin je tokom vežbanja izvlačenja pištolja pogodio i usmrtio direktorku fotografije Hačins i ranio reditelja Džoela Souzu.
Boldvinu je rečeno da je pištolj prazan i da nije opasan.
Okružni šerif Adam Mendoza i Meri Karmak-Altvajs, okružna tužiteljka Santa Fea, izneli su novinarima nove službene informacije o slučaju. Mendoza je rekao da su dva člana tima, pomoćnik reditelja i Gutijerez, rukovali vatrenim oružjem pre nego što je glumac Alek Boldvin ispalio smrtonosni hitac.
Okružni šerif Mendoza je naveo da su sve tri osobe dale izjave i da su sarađivale u istrazi.
„Na setu je zaplenjeno oko 500 komada municije“, rekao je Mendoza i dodao kako će dokazi biti dostavljeni FBI-ju na dalju obradu.
Šerif okruga Santa Fe danas je rekao da su vlasti pronašle olovno zrno ispaljeno iz oružja koje je glumac Alek Boldvin koristio na snimanju filma na kojem je poginula snimateljka.
Mendoza je dodao i da su na setu pronađeni i drugi opasni meci, kao i da su verovatno pronašli čauru metka koji je pogodio Souzu.
Okružna tužiteljka naglasila je da je istraga o incidentu još uvek u toku, ali da je spremna da podigne krivičnu prijavu ako bude potrebno.
„Moram da naglasim da je potpuna i temeljna istraga ključna za nas“, rekla je Meri Karmak-Altvajs, napomenuvši da će se njena kancelarija pobrinuti da se ova istraga sprovede prema najvišim standardima.
Za sada niko nije uhapšen zbog ubistva Haline Hačins i nije podignuta nijedna optužnica, preneo je Tanjug.
Alek Boldvin posle tragedije na ranču, na snimanju filma - Sputnik Srbija, 1920, 27.10.2021
Objavljeni detalji: Kako se odvijala pucnjava u kojoj je Boldvin ubio direktorku fotografije /foto/
Mesto u Novom Meksiku gde se dogodila tragedija - Sputnik Srbija, 1920, 23.10.2021
DRUŠTVO
Protest osoblja, incidenti, veliki pritisak: Šta je prethodilo tragediji na setu
Alek Boldvin - Sputnik Srbija, 1920, 23.10.2021
DRUŠTVO
Pomoćnik reditelja: Hladan pištolj, slobodno pucaj
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala