- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

„Mobilna klinika“ Ruske humanitarne misije u Trebinju i Istočnoj Hercegovini

© Foto : Ruska humanitarna misijaAmbulantna kola
Ambulantna kola  - Sputnik Srbija, 1920, 27.10.2021
Pratite nas
U Trebinju je počela realizacija nove etape projekta Ruske humanitarne misije „Mobilna klinika“. Projekat je usmeren na pružanje pomoći stanovništvu udaljenih krajeva Hercegovine, ali i omogućavanja slobodnijeg pristupa zdravstvenim uslugama stanovništva u urbanim sredinama u uslovima virusa korona.
Medicinska ekipa Ruske humanitarne misije na čelu sa doktorom Viktorom Belinskim i sa lekarima specijalistima iz Opšte bolnice Trebinje tokom dve nedelje pružaće besplatne medicinske usluge u pet opština u Hercegovini.
U prvoj nedelji, usluge „Mobilne klinike“ moći će da koriste stanovnici grada i opštine Trebinje, dok će u drugoj nedelji projekta „Mobilna klinika“ biti na raspolaganju stanovništvu oština Bileća, Gacko, Berkovići i Nevesinje.
Projekat Ruske humanitrne misije „Mobilna klinika“ je počeo sa radom 2018. godine. Od tada je oprema dopremljena u nekoliko rejona Srbije, ruski eksperti su sa lokalnim lekarima proveravali zdravstveno stanje više od hiljadu ljudi i pružili neophodnu medicinsku pomoć bolesnima.
Srpska i ruska zastava - Sputnik Srbija, 1920, 20.03.2020
Pomoć Srbiji: Ruska humanitarna misija angažovana u borbi protiv koronavirusa
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala