- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

Bojko Borisov: Bugarskoj samo Bog može pomoći

© Sputnik / Alekseй Vitvickiй / Uđi u bazu fotografijaBojko Borisov
Bojko Borisov - Sputnik Srbija, 1920, 27.10.2021
Pratite nas
Bivši bugarski premijer Bojko Borisov ponovo je oštro kritikovao rad aktuelne tehničke vlade koja funkcioniše od maja. Po njegovim rečima, ministra zdravlja treba zvati „ministrom bolesti ili ministrom smrti“.
Govoreći pred novinarima, nakon posete Besarabskom manastiru, nedaleko od Ruse, Borisov je primetio da sadašnja vlada proteklih šest meseci ništa nije uradila na izgradnji putne infrastrukture kojom bi se povezali ekonomski centri. On je izrazio uverenost da se „čudo“ neće desiti.
„Nas Bugare, sada samo Gospod može spasiti, zato idem po manastirima. U situaciji u kojoj se zemlja nalazi, samo Bog može pomoći“, rekao je Borisov novinarima.
Bivši bugarski premijer je juče izrazio zabrinutost brojem obolelih i umrlih (243 osobe) u zemlji od virusa korona. Uvođenje zelenih sertifikata, po njegovom mišljenju, samo ima za cilj da se potroši dodatni novac.
„Već nekoliko meseci objašnjavamo da se treba vakcinisati, pokazivali smo to na ličnom primeru – vakcinisali smo se. Hajde da se ujedinimo oko pitanja vakcinacije i vakcinišemo što više ljudi“, rekao je juče Borisov.
On je optužio vlasti i da koriste vakcine čiji rok upotrebe je istekao. Iako je Evropska zdravstvena agencija produžila rok upotrebe Fajzera za tri meseca, on je izrazio sumnju u efikasnost takve vakcine.
Glasanje na opštim izborima u Bugarskoj - Sputnik Srbija, 1920, 13.10.2021
REGION
Bugarska pred novim izborima: Ankete otkrivaju koga će glasači podržati
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala