Specijalno državno tužilaštvo Crne Gore: Knežević teško zloupotrebio informacije

© Foto : Youtube/Skupština Crne Gore/PrintscreenMilan Knežević, predsednik Demokratske narodne partije i jedan od lidera Demokratskog fronta Crne Gore
Milan Knežević, predsednik Demokratske narodne partije i jedan od lidera Demokratskog fronta Crne Gore - Sputnik Srbija, 1920, 26.10.2021
Pratite nas
Specijalno državno tužilaštvo saopštilo je danas da glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić više neće prisustvovati i učestvovati u radu skupštinskog Odbora za bezbednost i odbranu, kojima predsedava predsednik ovog odbora, poslanik i jedan od lidera Demokratskog fronta Milan Knežević.
Kao razlog za to se navodi da je Knežević na danas održanoj konferenciji za novinare izneo detalje sa jučerašnje sednice tog skupštinskog tela čime je, kako se tvrdi, ugrozio postupke koji se vode pred Specijalnim državnim tužilaštvom.
Navodi se da je Knežević, uprkos obaveštenju da su podaci koji će se na sednici razmatrati tajni i da nije dozvoljeno unošenje elektronskih uređaja i snimanje toka sednice, kao i da je zabranjeno iznošenje u javnosti podataka koji su razmatrani na sednici, saopštio određene tajne podatke koji su prezentovani na sednici, kao i tok sednice, što je suprotno stavu koji je izneo pre početka sednice, i predstavlja po oceni Specijalnog državnog tužilaštva tešku zloupotrebu koju je predsednik Odbora počinio i ona će biti detaljno analizirana, saopšteno je iz SDT-a.
Knežević je ranije danas novinarima rekao da, u više navrata se ograđujući, da iznosi samo ono što je dozvoljeno u skladu sa zakonom, da vezano za aferu "prisluškivanje" glavnog državnog tužioca Katnića treba odmah suspendovati i procesuirati, jer pokušava da sakrije ili da relativizuje taj slučaj kako bi zaštito predsednika Mila Đukanovića ili bivšeg premijera Duška Markovića.
Knežević je rekao i da se na konferenciju za medije odlučio nakon što su neki mediji izneli detalje sa jučerašnje sednice Odbora koja je bila zatvorena za javnost.
Takođe, rekao je da je Katnić na jučerašnjoj sednici izneo neke nove detalje u vezi sa slučajem "državni udar", na izborni dan 2016. u Crnoj Gori, koji su snimljeni i biće predati novom postupajućem sudiji u tom predmetu, a u okviru obnovljenog postupka, po nalogu Apelacionog suda, prenela je RTCG.
Potpredsedni Vlade Crne Gore Dritan Abazović - Sputnik Srbija, 1920, 25.10.2021
Sedam sati razgovora o bezbijednosti u Crnoj Gori: Ako je logika da je Peruničić kriv za sve…
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala